16 yaşındaki Gizem C."nin annesi Fahriye E., “Kızıma Konya"da yatağa bağlayıp tecavüz etmişler.. 13 haftalık hamile.. Çok zor bir karar ama bu gebeliğin bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz” dedi. Ancak genç kıza kürtaj yapılabilmesi için mahkeme kararı gerekiyor.

"Kızım tecavüzcünün bebeğini istemiyor, bize yardım edin"

İZMİR"de yaşayan 42 yaşındaki Fahriye E."nin nikahsız evliliği ve bu birliktelikten doğan kızı Gizem"in yaşadığı dram iddialara göre gelişti: Fahriye E., 1993 yılında tanıştığı nakliyeci Nuri C. ile nikahsız yaşamaya başladı. Çiftin bir yıl sonra da şimdi 16 yaşında olan kızları Gizem dünyaya geldi. İkili 7 yıl süren birlikteliğin ardından ayrıldı. Nuri C. memleketi Konya"ya döndü. Kızıyla İzmir"de kalan Fahriye C., 7 yıl birlikte yaşadığı ve çocuğunun babasının evli ve 3 çocuklu olduğunu öğrenince şoke oldu. Annesiyle kaldığı İzmir"de liseye devam eden Gizem C."nin geçen yıl psikolojisi bozuldu. Baba Nuri C., İzmir"e geldi ve velayeti annesinde olan kızı Gizem"i alarak Konya"ya götürdü. İddiaya göre baba, kızı Gizem"i yaşı küçük olmasına karşın 30 yaşındaki M.K.Ş."ye verdi. Bunu öğrenen Fahriye E., hemen Konya"ya gitti ve kızını alıp İzmir"e getirdi. Fahriye E., kızına tecavüz ettiğini ileri sürdüğü kişiyle ayrıldığı Nuri C. hakkında suç duyurusunda bulundu. Kızının sürekli ağlaması ve yaşadıklarından bahsetmemesinden şüphelenen anne, İzmir"de doktora götürdü.

Muayene sonucu Gizem C."nin 13 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Kızının tecavüz sonucu hamile kaldığını söyleyip kürtaj yaptırmak isteyen anne, bunun için mahkeme kararı gerektiğini öğrendi. Yaşadıklarına isyan eden anne Fahriye E., şunları söyledi: “Kızım daha 16 yaşında. Zorla birine verilmiş. Yatağa bağlanıp tecavüz edilmiş. Şu an 13 haftalık hamile. Bu çocuğu istemiyoruz. Çok zor bir karar ama gebeliğinin bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz. Kızımın psikolojisi iyice bozuldu. Bu yaşta nasıl doğum yapacağı da belli değil. Kürtaj olması zaman geçtiği için sakıncalı. Doktorlar, suni sancı verilerek normal yolla doğum yaptırılabileceğini söylüyorlar. Bu nasıl olacak bilmiyorum. Yaşayan ölüleriz. Hak edenler de cezalarını çeksin.”

MAHKEME KARARI GEREKLİ

İzmir Barosu avukatlarından Filiz Erusta, eskiden Sulh Hukuk şimdi ise gebeliğin sona erdirilmesi kararını almak için Aile Mahkemeleri"nin yetkili olduğunu söyledi. Erusta, 16 yaşında annelik vasfının mümkün olmaması, kürtaj olma tarihinin aşılması nedeniyle karar alınıp başvurulan hastaneye müzekkere yazılarak doktor kontrolüyle uygun yöntemle gebeliğin sona erdirilebileceğini dile getirdi.
Vatan