Metin Sevil, muhtemelen arkasından gelen bir aracın üzerinden geçmesi sonucu hayatını kaybetti. Metin Sevil"in, düşmeden önce motoruyla yaptığı 13 metrelik fren izi bir araç tarafından sıkıştırıldığı ihtimalini güçlendirirken, dakikada yaklaşık 100 aracın geçtiği yolda, kimse gördü tanığı olmadı. Arkadaşları, internette şahit ararken, annesi Ayten Sevil “Ne olur gören duyan varsa yardımcı olsun. Kim yaptıysa bulunmasını istiyorum” dedi.

SATTIĞI MOTORUNU ÖDÜNÇ ALDI

Bir ay önce otomobili çalınan 30 yaşındaki Metin Sevil, 17 Ağustos günü, arkadaşına sattığı eski motosikletini ödünç alarak İSTOÇ"taki iş yerine gitti. Erkenden Üsküdar"daki evine dönmek için saat 14.30"da yola çıkan Metin Sevil, Kadıköy istikametine doğru TEM bağlantı yoluna girdi. Burada ne olduysa, Metin Sevil, sağdaki bariyerlere sürtünerek yola doğru devrildi. Saat 15.15"de tutulan trafik raporunda muhtemelen, sürücünün kafası üzerinden başka bir araç geçtiği belirtildi. Kaskın parçalandığı ve Sevil"in başından kopan doku parçalarının yola doğru yayıldığı ifade edildi. Metin Sevil olay yerinde yaşamını kaybederken, raporda belirtilen 13 metrelik fren izi, Sevil"in bir araç tarafından sıkıştırılmış olma ihtimalini ortaya çıkardı. Ancak görgü tanığı olmadığı için olay, “Tek araçlı, ölümlü kaza” olarak kayıtlara geçti.

ÜSKÜDAR'IN YAKIŞIKLISIYDI

Marmara Depremi'nin 10. yıl dönümünde gelen acı haber Sevil Ailesi'nde deprem etkisi yarattı. Yakınları, Metin Sevil"i sıkıştıran ve ezen araçları belirleyebilmek için çevrede, olay yerini görebilecek kameraları araştırırken arkadaşları, internet üzerinden görgü tanığı aramaya başladı.

En küçük oğlunun fotoğrafına bakarak ağlayan Ayten Sevil “Oğlumu elimden alanların yakalanmasını istiyorum. İnsanlık öldü mü? Orada bir insan ölüyor ve kimse görmüyor” dedi. Ayten Sevil, motor kullananlarında can taşıdığını ve birer aileleri olduğunu belirterek, otomobil şoförlerinden daha dikkatli olmalarını istedi. Ağabeyi İbrahim Sevil de “Üsküdar"ın yakışıklısıydı. Dışı kadar içi de güzeldi. Kimin başı sıkışsa yardımına koşardı ama kimse onun yardımına koşmadı. Görenler insanlık namına yardım etsin. Kardeşim geri gelmeyecek ama en azından suçlu olan cezasını çeksin” diye konuştu.

İKİ AY SONRA DÜĞÜN YAPACAKTI

Olaydan iki gün önce Metin Sevil"le görüştüğünü söyleyen çocukluk arkadaşı Berivan Aslan “İki ay sonra düğün yapacaktı. Bende nikah şahidi olacaktım. Son fotoğraflarını birlikte çektirdik. Ne diyeceğimi bilemiyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı” dedi. / DHA