Samsun"da 40 yaşındaki işsiz Ufuk Ö. geçirdiği bunalım sonucu 65 yaşındaki annesi Zeynep Ö."yü bıçaklayarak öldürdü. Şok geçiren ve korku içinde komşuya kaçan 41 yaşındaki ablası Nurgül Ö."nün de peşinden giderek 10 yerinden bıçaklayıp, ardından kaçtı. Polis zanlının yakalanması için kentte geniş çaplı operasyon başlattı.

Olay bugün saat 09.30 sıralarında Yenidoğan Mahallesi Cem Sokak"ta meydana geldi. Psikolojik tedavi gördüğü ileri sürülen Ufuk Ö., belirlenemeyen bir nedenden dolayı annesi Zeynep ve ablası Nurgül Ö. ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ufuk Ö., eline aldığı ekmek bıçağı ile dehşet saçtı.

Bıçağı annesinin karnına saplayan zanlı olayın şokuyla karşı komşuya kaçan ablasının da peşinden koşarak burada kendisini yakaladı. Hırsını alamayan Ufuk Ö., kapı eşiğinde ablasına da elindeki bıçağı 10 kez sapladı. Ardından kan gölüne dönen binadan kaçıp kayıplara karıştı. Bağırışmalar üzerine polis kısa sürede olay yerine geldi. Eve gelen ekipler gördükleri manzara karşısında şok oldu.

Ambulansla Samsun Devlet Hastanesi"ne kaldırılan anne ve kızına müdahale edildi. Ancak anne Zeynep Ö. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Abla Nurgül Ö. ise ameliyata alındı. Hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Polis bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, kaçan Ufuk Ö."nün yakalanması için aramalar sürüyor.
DHA