BM elçisi ünlü oyuncu Angelina Jolie, yarın Suriye’deki olaylardan kaçanların barındığı Hatay’a gelecek. Dünya medyasından çok sayıda gazetecinin geldiği bölgede tüm oteller doldu.
 
Dışişleri Bakanlığı'nın Suriyelilerin barındığı Yayladağı'ndaki geçici çadır kenti ziyaret etmesi için gerekli izni verdiği olan Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi film yıldızı Angelina Jolie, yarın öğleden sonra Hatay'da olacak.
 
Bugüne kadar 10 yıldır 20 kadar ülkede savaş bölgelerinde zor durumda bulunan mültecileri ziyaret etmesiyle tanınan Jolie, geçici çadır kentlerde konaklayan Suriyelilere maddi ve manevi destekte bulunacak.
 
Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle 20 gündür kentte bulunan yerli ve yabancı medya mensuplarının yanı sıra Angelina Jolie için yabancı medya mensupları canlı yayın araçlarıyla kentte geldi.
 
Yaşanan yoğunluk nedeniyle Harbiye beldesinde bulunan otellerde yer kalmadığı, hayranlarının da Jolie'yi görmek için Hatay'a gelmesi olasılığına karşı Emniyet Müdürlüğü'nün özel önlem alacağı da öğrenildi.
 
Suriye'den gelenlerin sayısının 9 bini aştığı büyük çoğunluğun kadın ve çocuklardan oluşan Suriyelilerin, tüm ihtiyaçlarının karşılandığı bildirildi.
 
ASKER VE POLİSLER DE VAR
Öte yandan geçici çadır kentlerde kalan Suriyeliler arasında devletin çeşitli kurumlarında çalışanlarla polis ve askerler de bulunuyor.
 
Son olarak dün akşam saatlerinde yarbay rütbeli bir kişinin 4 askerle ordudaki görevinden istifa edip, Türkiye'ye sığındığı belirtildi.
 
İKİNCİ ÇADIR KENT HAZIRLANIYOR
Bu arada, Yayladağı ilçesinde Özel İdareye ait arsada yapılan 2 bin 500 kişinin ağırlanacağı ikinci geçici çadır kent için çalışmalarda sona yaklaşıldı.
 
Yayladağı'nda TEKEL binası bahçesindeki geçici çadır kentte kalan Suriyeliler için kadın ve erkek kuaförünün günün belli saatlerinde hizmet verdiği de öğrenildi.
 
ntvmsnbc