Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ''Aydın'da 2002'de hizmete giren devlet binalarının bazılarında, muhtemel bir depreme dayanır mı dayanmaz mı endişesini yaşıyoruz'' dedi.
Yapı Denetim Kuruluşları Derneği Başkanı Halil Erkul ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Coş'u makamında ziyaret etti.
Vali Coş, ziyarette yaptığı konuşmada, yüzyıllar önce yapılan tarihi eserlerin bugün hala dimdik ayakta durabildiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:
''O zamanlarda ne bilgisayar, ne beton santralleri, ne de doğru dürüst modern malzeme vardı. Ama o zamanın şartlarına göre yapılan binalar, yüzyıllardır ayakta duruyor. Aydın'da 2002'de hizmete giren devlet binalarının bazılarında, muhtemel bir depreme dayanır mı dayanmaz mı endişesini yaşıyoruz. Bu binalara güçlendirme mi yapsak, yoksa yıkıp yenisini mi yapsak daha ekonomik, daha işe yarar olur diye araştırma yaptığımız durumlar var. Bunlar bizim için yüz karasıdır. 21. yüzyıl tekniğiyle yapıyoruz. 10-20 yıl geçmeden binalar dökülüyor. Aydın gibi deprem bölgesi olan bir yerde, binanın dayanıp dayanmayacağı tartışılıyor. Bazı kişi ve kuruluşların, işlerini ihtiyaca ve çağın gereklerine uygun yapmadıkları ortaya çıkıyor.''
Coş, bu tür sıkıntıları ortadan kaldırmak için yapıların inşaat aşamasında çok iyi denetlenmesi gerektiğini belirtti.
Dernek Başkanı Halil Erkul da Aydın'da faaliyet gösteren 18 yapı denetim kuruluşundan, 17'sinin derneklerinin üyesi olduğunu, yüksek kalitede binalar yapılmasını hedeflediklerini söyledi.