Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Ramazan ayında yapılan yardımlarla ilgili olarak basına bilgiler verdi.
Katırcı bu mevsimin başta Kömür, Ramazan ve Eğitim konularında halka yardımların yapıldığı bir ay olarak görüldüğünü söyledi. Kaymakam Ali Katırcı göreve geldiği 2006 yılından bu yana yardımları arttırmaya çalıştıklarını belirtirken “2006 yılında 600 ton, 2007 yılında 800 ton kömür yardımda bulunduk. 2008 yılında ise bin ton kömür yardımında bulunacağız. 2006 yılından bu yana yüzde 40 oranında yardımlarımız arttı. Şu ana kadar 295 aileye 263 ton kömür yardımında bulunduk” dedi.
Kaymakam Katırcı bazı ailelere yardımlarda farklılık yaptıklarını söylerken “İlçemizde tek başına yaşayan vatandaşlarımıza 80 torba, birden fazla yaşayan aileleri 100 torba kömür yardımında bulunuyoruz. Bazı vatandaşlarımız arasındaki ayrımı da bu şekilde ortadan kaldırmaya çalışıyoruz” dedi.
Kaymakam Katırcı kömür yardımlarını su istimal eden vatandaşları da uyarırken özellikle basından da bu konuda yardım beklediklerini kaydetti. Katırcı “Yardım alan bazı vatandaşlarımız aldıkları kömürleri sattıklarına yönelik şikayetler alıyoruz. Bunlarla ilgili olarak ta çalışmalarımız olacak. Bu kömürü alan da satan için de sıkıntı oluşturur. Bu tür konularda vatandaşlarımıza büyük sorumluluk düşüyor.”dedi.