1993 yılında fiber sektörüne giren ve kabin sistemleri üretmeye başlayan Safter, katıldığı "Boat Show 2010" fuarında yerli tekne üreticileri arasında yerini aldı. Safter, ürettiği tekneleri sergilediği "Boat Show 2010" da herkes denizle tanışsın diye bin lira ile 100 bin lira arasında değişen fiyatlarla tekne satıyor.

Kabin sistemleri alanından sonra 2000 yılında tekne yapıp satmaya da başlayan Safter, şu anda üretiminin yüzde 30'unu Yunanistan, Romanya, Ukrayna gibi 7 farklı ülkelere teknel satıyor. Şirketin Pazarlama Müdürü Ayhan Safter, 2010 yılında ihracat yaptıkları ülkeler arasına Arap ülkelerini de eklemek için çalıştıklarını belirtti.

"Elinde balonla gezen ziyaretçiler artık azaldı"

Bu yıl gerçekleştirilen fuarın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Ayhan Safter, "Biz her ne kadar kriz nedeniyle beklentilerimizi düşük tutmuş olsak da şu an itibariyle beklentilerimizin üzerine çıkmayı başardık" dedi. Bu yıl fuarda gözlemlediği en büyük farklılığın ziyaretçilerin profilinde olduğunu söyleyen Ayhan Safter, "Fuar koridorlarında elinde balonlarla çocuklarını gezdiren ziyaretçi sayısı bu yıl çok az. Gelenlerin büyük bir çoğunluğu tekne almak için geziyor" dedi.

2009 yılı içerisinde 750 tekne sattıklarını ileten Safter, müşterilerinin yüzde 75'inin deniz ve teknelerle yeni tanışan kişiler olduğunu belirtti. Türkiye!de denize olan ilgilinin giderek arttığını ifade eden Safter, "Bunun en büyük nedenlerinden birisi yeni limanların düzenlenerek sayıların artması ve geçen yıl yapılan vergi indirimidir" dedi. 3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de insanlara denizi sevdirmek için çabaladıklarını söyleyen Ayhan Safter, Deniz Müsteşarlıkları ve Milletvekilleri aracılığıyla çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Krizde fiyatları düşürdük

Yaşanan ekonomik krizde fiyatları geri çekerek ayakta kaldıklarını söyleyen Safter, geçen yıl büyük yapı marketler ile yaptıkları anlaşmalar neticesinde kredi kartı ile ödemelerde de müşterilerine destek olmaya çalıştıklarını söyledi. - Hürriyet