El Kaide lideri Usame bin Ladin''in öldürüldüğü operasyonda Bin Ladin'in el yazısıyla tuttuğu defterle birlikte pek çok belge de ele geçirildi. Bu belgelerin içeriği yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Belgelere göre, Bin Ladin örgütün her terör eylemi planının arkasında itici güç olarak bulunuyordu ve detayları belirlemese de örgüt liderlerine yeni saldırılar için rota çiziyordu.

Ele geçirilen belgelere göre Bin Ladin'in örgüt liderlerine şu ürpertici tavsiyelerde bulundu:

''Saldırıları sadece New York'la sınırlamayın. Los Angeles'ı ya da daha küçük şehirleri de vurun. Uçaklar kadar trenleri de hedef alın. Mümkünse, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü ve 11 Eylül saldırılarının 10. yıl dönümü gibi belirli günlerde saldırın. Bilhassa, Arap dünyasından kaçırmak için tek bir saldırıda daha fazla Amerikalı öldürün.''

Belgelere göre Bin Ladin, ABD'nin Arap dünyasından çekilmeye zorlamak için kaç Amerikalı öldürmesi gerektiğine ilişkin hesaplamalarda bulundu ve 11 Eylül saldırılarından bu yana daha küçük saldırıların yeterli olmadığını ifade etti.

Yetkililer, şu ana kadar belgelerde yeni bir saldırı planının ortaya çıkarılmadığını, ancak bu yazıların gözden geçirilmesinin haftalar ya da aylar alabileceğini belirtti.