Sektöründe 137 ülkeye ihracatı ile dünya devleri arasında yer alan Uğur Soğutma A.Ş., ağır ve tehlikeli iş bölümünde çalışan bin 500 işçisi için mesleki kurslar ile geliştirme ve uyum kursları düzenleyecek.

Nazilli Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ve Uğur Soğutma A.Ş. arasında imzalanan protokol ile iş sağlığı, iş güvenliği ve nitelikli iş gücünün artırılması hedeflenirken iş kazalarının da asgariye indirilmesi planlanıyor.

Kaymakam Caner Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Halk Eğitim Müdürü Muhlis Sönmez ve Uğur Grubu Genel Koordinatörü Ali Gültekin Kılınç arasında imzalanan protokolün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan "ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçilerin mesleki eğitimlerine dair yönetmelik gereği olduğu ve ilçede ilk kez düzenlendiği belirtildi.

“NİTELİKLİ İŞGÜCÜ OLUŞMASI SAĞLANACAK”
Aynı zamanda Nazilli Ticaret Odası Başkanı olan Uğur Grubu Genel Koordinatörü Ali Gültekin Kılınç, protokolün iş güvenliği ve çalışanların sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirterek; “Kalıcı sakatlanmayla hatta ölümle sonuçlanan iş kazalarının önlenebilmesi için imzaladığımız protokolle işçilerimizin bir dizi kurslarla eğitilmelerini sağlayacağız. İş güvenliği ve işçi sağlığı için eğitim şart.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın da desteği ile yürütülen kurslar, işletme ve fabrikalarımızda ağır iş alanlarında çalışan işçilerimizin durumunu etkileyecek. Nitelikli işgücü oluşmasına da katkı sağlayacak. Bu çalışma ilçede bir ilk olmakla birlikte hızla diğer işletmelerimizde uygulanmaya başlayacak” diye konuştu.