Bilişim şirketlerinin en son gözdesi bulut bilişim oldu. Bilgisayarlara yüklenip kullanılması gereken veri sistemini ortadan kaldıran teknolojiye yatırımlar her geçen sene artıyor. Bilinmeyen birçok şirket yanında Apple ve Amazon gibi şirketlerin bu alana girmesi pazarı kızıştırıyor. 
 
‘Cloud computing’ yani bulut bilişim kullanıcılara yer ve zaman farkı olmadan internete bağlı olan bir cihaza yazılım, veri erişimi ve depolamayı tek elden sunan bir hizmet. Son kullanıcılara video, uygulama ve fotoğraf gibi hizmetleri hızlı bir şekilde sunuyor. Ancak bulut bilişimin şirketlere birçok faydası bulunuyor. Şirketler yeni bir yazılım satın almak yerine hazırlanmış yazılımlara ulaşarak, kullanılan veriler kadar ücret ödüyor. Hizmet verilen sektörde şirketler, daha az çalışan ile operasyonlarını yönetebiliyor. 
 
Bulut bilişim endüstrilere adaptasyonu ise tam olarak yaygınlaşmış değil. Bu sisteme uyum sağlayan sektörlerin ortalama oranı yaklaşık yüzde 25. Yüzde 30 ile perakende sektörü listenin başını çekiyor. 
 
Yatırım üç kat artacak
 Bunu yüzde 26 oran ile eğitim ve sağlık sektörleri takip ediyor. Üretim endüstrisi ise yüzde 20’lik adaptasyon oranı ile listenin sonunda yer alıyor. Analistler bulut bilişim endüstrilere adaptasyonunun 2015’te yüzde 100’e ulaşabileceğini öngörüyor. 
 
Yapılan son araştırmalara göre, yatırımlar 4 yıl içerisinde 3 kat artacak. IDC’nin yaptığı araştırma sonuçlarına göre 2010’da 21.5 milyar dolar olan harcamalar, 2015’te 72.9 milyara çıkacak. Uygulamalar, uygulama geliştirme, sistem yazılımları, temel depolama ve sunucular gibi kategoriler yatırımcıların iştahını kabartıyor. Gartner araştırma şirketinin verilerine göre ise bulut bilişim hizmet sektörünün hacmi 2013’te 150 milyar dolara ulaşacak. 2012’de ise en büyük bin şirketin 300’ünün bulut altyapısı kullanması bekleniyor.