Şair, yazar, araştırmacı Sunay Akın'ın ''Bilinmeyen Çanakkale'' isimli sahne gösterisi yarın Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde izlenebilecek.

Akın'ın kendi yazıp, yönetip oynadığı, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'ne özel gerçekleştireceği gösteride, ünlü sözü ''Bir milletin gerçek değerleri hisse senetleri değil, hissi senetleridir'' sözünü hatırlatarak, Çanakkale Savaşı'nın bilinmeyen yönlerini izleyicileriyle buluşturacak.

İstanbul Oyuncuk Müzesi Tiyatro Grubunun da eşlik edeceği gösteriye gelenler Türk tarihinin bilinmeyenleriyle unutulmaz anlar gerçekleştirecek.
Tuncer Cücenoğlu'nun kaleme aldığı, Kemal Başar'ın sahneye koyduğu ''Çığ'', yarın Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde perdelerini açacak.

Dağlarla çevrili bir köyde, insanların çığ düşmesinden korkmaları ve bunun yaşamlarına olan etkilerinin konu edildiği oyun, Cücenoğlu'nun 40. sanat yılına özel olarak izleyicilerine sunulacak. Oyunda, Erhan Abir, Alev Oraloğlu, Sevtap Çapan, Caner Çandarlı, Orhan Hızlı, Nergis Çorakçı, Berrin Akdeniz Kortidis, Zeki Yıldırım, Vildan Türkbaş, Hüsnü Demiralay ve Göksel Arslan rol alacak.

Kubilay QB Tunçer'in kaleme alıp yönettiği ''Olağan Mucizeler'' de yarın Kozzy Alışveriş Kültür Merkezi Gazanfer Özcan Sahnesi'nde perdelerini sanatseverler için açacak.

Nurullah Tuncer'in, sahneye koyduğu Duşan Kovaçeviç'in ''Buluşma Yeri'' isimli oyun, yarın Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde izleyicilerle buluşacak.

Öldükten sonra aynı yerde buluşan birbirini tanıyan insanların, yaşarken gerçekleştirmek istedikleri hayallerini, burada gerçekleştirmeye çalışmalarının konu edildiği oyunda, Sezai Aydın, Bora Seçkin, Müge Akyamaç, İlhan Kilimci, Bennu Yıldırımlar, Selçuk Soğukçay, Zümrüt Erkin, Gürol Güngör ve İbrahim Can'ın da aralarında bulunduğu geniş oyuncu kadrosu görev alacak. Oyun ay sonuna kadar bu sahnede izlenebilecek.

Türk tiyatro tarihinin gişe rekoru kıran oyunlarından biri olan Olağan Mucizeler'i izlemeye gelenler, aşk ve illüzyon ilişkisini, Begüm Kütük Yaşaroğlu ve Kubilay QB Tunçer'in farklı sahne şovlarıyla izleme fırsatı bulacaklar.

Ufuk Tan Altunkaya'nın yönettiği ''Kök'' 19 Mart tarihinde Mekan Artı'da perdelerini açacak.

Belgesel tiyatro yönteminin başarılı örneklerinden gösterilen, çağdaş sahneleme teknikleriyle izleyici karşısına çıkan ve mübadillerin gerçek yaşam öykülerinden yola çıkılarak, konunun geçtiği tarihsel dönemin yeniden ele alındığı oyunda Berrin Karabaş, Candaş Çetinkaya, Melis Avçil ve Murat Baykan görev alacak.

Kenter Tiyatrosu, yarın, ünlü Amerikalı yazar Gurney'in yazıp, Müşfik Kenter'in yönettiği ''Aşk Mektupları'' isimli oyuna ev sahipliği yapacak.

Biri çok uslu diğeri ise çok asi olan iki çocuğun, küçüklükten beri birbirlerine yazdıkları aşk mektupları üzerinden şekillenen oyunda, usta oyuncu Müşfik Kenter ve Kadriye Kenter görev alacak.

Andrzej Saramonowicz ünlü eseri ''Testosteron'', Kemal Aydoğan'ın yönetiminde 22 Marta Enka Oditoryumu'nda perde açacak.

Metin Coşkun, Onur Ünsal, Emre Karayel, İnan Ulaş Torun, Mert Fırat, Timur Acar ve Tuna Kırlı'nın rol aldığı oyunda, mikrobiyolog, kuş bilimci, baterist, gazeteci, avukat, garson ve bir babanın, kadına, cinselliğe ve doğaya yönelik erkek gözünden gerçekleşen tartışmalar sonucundan beliren şiddet ve ayrımcı dil konu ediliyor.

Hırvatistanlı tiyatro yazarları Mate Matisic'in Bosna savaşından sonra kaleme aldığı ''Bedensiz Kadın'', aynı gün Devlet Tİyatroları Küçük Sahne'de seyircilerini ağırlayacak.

Kazım Akşar'ın yönetmenliğini üstlendiği oyunda, orta yaşlı bir kadının bedenini temizlemek istemesi ve emekli bir askerin savaş suçlarıyla dibe vuran vicdanını aklama çabası trajikomik dille izleyiciye sunuluyor. Dönemi Hırvat tarafından ele almasına rağmen, savaşa katılan her tarafın kirleneceğini salık veren oyunda karakterleri Reha Özcan, Ahenk Demir, Gilman Peremeci, Uğur Hakan Güneri ve Gökalp Kulan canlandıracak.

William Wharton'un filme de çevrilen ünlü romanı ''Birdy'' de bu kez tiyatro uyarlamasıyla aynı gün Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Savaştan geri dönen iki yakın arkadaştan birisinin fiziksel olarak yaralar alması, diğerinin savaş travmasını atlatamayarak özgürlüğünü kafasının içindeki kuş imgesiyle yaşamasını anlatan oyunda, Atilla Şendil, yönetmen koltuğunda oturuyor. Tiyatroseverler oyunda Erdoğan Ersever, Can Yılmaz, Kerim Altunbaşak, Emre Çakman, Onur Demircan ve Hakan Yufkacıgil'in performansını izleyecek.

Kadıköy Süreyya Operası, 19 Mart tarihinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin yeni bale performansı ''Senfonik Minyatür''e ev sahipliği yapacak.

Ayfer Zeren'in baş kareograf görevini üstlendiği balede, insanlar ve kültürler arasında, barok geleneğinin etkileri ve alışverişi ile ilgili görünmeyen güzellikleri görünür kılmaya çalışarak, minyatür sanatının sonsuz hayal dünyasına sanatsal bir yolculuk, İDOB solist oyuncularının performansı ile izlenebilecek.