''Kadir Has Ödülleri''nin yedincisi, eğitim ve bilim dalında, ''Üstün Başarı'' ve ''Gelecek Vaat Eden Bilim İnsanı'' olmak üzere iki kategoride verilecek.

Kadir Has Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitim öğretime verdiği destekle genç nesillerin iyi yetişmesi için çaba gösteren merhum Kadir Has adına verilen Kadir Has Ödülleri, 22 Martta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

''Üstün Başarı Ödülü' kategorisinde yarışacak adayların, önemli başarılara imza atmış ve ulusal veya uluslararası tanınırlığa ulaşmış, toplum yararına, ilgili alanda hizmetlerde bulunmuş ve Türkiye'nin gelişimi ve uluslararası tanınırlığına katkı yapmış olmaları gerekiyor.

''Gelecek Vaat Eden Bilim İnsanı Ödülü''ne ise çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası tanınırlığa ulaşmış, alanında yeni bir açılım getirme potansiyeli olan 40 yaşının altındaki adaylar başvurabilecek. Ödüller için kişi ve kurumlar kendileri başvuruda bulunabilecekleri gibi diğer kişi ve kurumlar tarafından da aday gösterilebilecekler.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, 7 yıldır verdikleri başarı ödülleriyle Türkiye ve Türk insanına hizmet eden, toplumun ilerlemesine katkı sağlayan kişi ve kurumlara bir anlamda teşekkürlerini sunduklarını, böylece diğer kişi ve kurumları da teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Önceki yıllarda çeşitli alanlarda başarılı isimleri ödüllendirdiklerini anımsatan Aydın, ''Merhum Kadir Has ülke çapında ve uluslararası düzeyde önemli başarılara imza atmış, toplumun gelişimine katkıda bulunmuş kişi, kurum ve kuruluşları tanıtmayı ve ödüllendirmeyi Kadir Has Üniversitesinin en temel misyonu olarak benimsemiştir. Bu anlamda ödüller 2007 yılında vefat eden Kadir Has'ın anısını da daha iyi yaşatacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.

-BAŞVURU ŞARTLARI VE KAZANANLARA VERİLECEK ÖDÜLLER-

''Üstün Başarı Ödülü''nü almaya hak kazanan kişiye 20 bin ABD doları ve berat, ''Gelecek Vaat Eden Bilim İnsanı Ödülü''ne layık görülen kişiye ise 10 bin ABD doları ve berat verilecek.

Son başvuru tarihi 1 Mart olan yarışmaya ilişkin detaylı bilgiye, ''www.khas.edu.tr'' adresinden ulaşılabilecek.

Başvuru şartları ise şöyle:

''Başvurular, başvuruyu yapan kişi ya da kurum yetkilisinin imzalı takdim yazısı ekinde, aday kişilerin öz geçmişleri, kurum veya kuruluşun tarihçe ve faaliyetlerini anlatan yazılar ve diğer destekleyici belgelerin sunumuyla yapılacak. Belgeler kağıt ve CD ortamında gönderilecek. Başvurulara fotoğraf, adres, telefon, faks ve e-posta bilgileri eklenecek. Bu unsurları taşımayan ve zamanında gönderilmeyen başvurular geçersiz sayılacak. Daha önce Kadir Has Ödülleri'ni kazananlar, Kadir Has Ailesi ve Kadir Has Üniversitesi mensuplarıyla Değerlendirme Kurulu üyeleri ödüle başvuramayacak. Başvurular, T.C. Kadir Has Üniversitesi Genel Sekreterliği, Kadir Has Kampüsü, 34083 Cibali-İstanbul adresine yapılacak. Postayla yapılacak başvurularda, zarfın üzerindeki gönderme tarihi dikkate alınacak.''