Merkezde, üstün zekalı çocuklar yetiştirilecek. Aydın’a kazandırılacak olan Bilim-Sanat Merkezi’nin protokolü Aydın Ticaret Borsası’nın Anemon Aydın Hotel’de düzenlediği iftar yemeğinde yapıldı.

Aydın Ticaret Borsası’nın düzenlediği iftar yemeğine, Aydın Valisi Kerem Al, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, daire ve kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İftar yemeğinin ardından söz alan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, yemeğe katılanlara teşekkür etti. Aydın Ticaret Borsası olarak Aydın için önemli bir işe imza atacaklarını belirten Bosnalı, sahneye meclis başkanı Akyüzlü’yü davet etti.

“ÇALIŞANLARIMIZIN MAAŞLARINI BANKA KREDİSİ ALARAK ÖDÜYORDUK”

12 yıl önce görevi devraldıklarında Aydın Ticaret Borsası’nın durumunun vahim olduğunu ifade eden Akyüzlü, “O zamanlar çalışanlarımızın maaşlarını dahi ödeyemiyorduk. Banka kredisi alarak çalışanlarımızın maaşlarını ödediğimizi hatırlıyorum.Bunlar tamamen üyelerimizin eseri. Bize ehliyet vererek bu makama getirenlerin eseri. Bugün burada, önemli bir imzayı atıyorsak, tüm üyelerimizin katkısı var” dedi.

Aydın Ticaret Borsası’nın reklamını iyi yapamadığı yönünde eleştiriler aldıklarını vurgulayan Akyüzlü, “Borsamız şu anda 877 metre karelik kapalı alanı ile Aydınlılara hizmet veriyor. GEKA, Kredi Garanti Fonu, KOSGEB, Gümrük Müdürlüğü bizim binamızın bünyesinde hizmet veriyor. Bu bile bizim belli bir noktaya geldiğimizi gösteriyor. Aydın’a kazandırdığımız Özel Gıda Kontrol Laboratuarının değeri şu anda 6-6.5 milyon dolar değerinde. Burada bir başarı hikayesi var. Bu laborutuvar Odalar Birliği’nde parmakla gösteriliyor. Adapazarı, Söke, Kahramanmaraş gibi bölgelerin laboratuarların akredite olmasında katkı sağladık. Şu anda Adnan Menderes Üniversitemizin öğrencileri de buradan faydalanabiliyor. Bu başarı 32 personelimizin ve meclis üyelerimizin, yönetim kurulumuzun başarısı” ifadelerini kullandı.

ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLAR YETİŞECEK

Türkiye’de 65.’si kurulacak olan Bilim-Sanat Merkezi’ne Aydın Ticaret Borsası olarak 500 bin TL’lik destek verdiklerini kaydeden Akyüzlü şöyle konuştu: “Bu destek 1 milyon TL’de olabilir. Burada Aydın’ın üstün zekalı çocukları eğitim görecek. Aydın’a ve ülkemize faydalı olacaklar. Bugün çok mutluyuz. Ne mutlu Aydınlıyım diyene. Ne mutlu Aydın Ticaret Borsalıyım diyene.

CUMHURİYET MAHALLESİ’NDE KURULACAK

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise bilim sanat merkezlerinde üstün zekalı öğrencilerin var olduğunu ve merkezlerde öğrencilere bu zekalarını kullanmayı öğretildiğini ifade ederek şu bilgileri verdi: “Aydın’da çok sayıda üstün zekalı öğrencimiz var. Ancak, bu zeka düzeyindeki öğrencilerin İzmir ve Denizli’ye gittiğini öğrendik.Cumhuriyet Mahallesi’nde 1 dönüm arazinin üzerine okulumuzu kuruyoruz.5 katlı binanın her birinde fen bilimleri, matematik, güzel sanatlar, astronomi ve deney olarak ayrılacak. Aydın Ticaret Borsamıza, Aydın Valimiz Sayın Kerem Al’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bu merkezde Aydın’a, Türkiye’ye ve dünyaya faydalı çocuklar yetiştireceğiz”

Aydın Valisi Kerem Al’da dayanışmanın bolca yaşandığı ramazan ayında bulunduğumuzu hatırlatarak, ülkemizde güzel olayların olduğunu belirtti. Aydın Ticaret Borsası’nın faaliyetlerinde bir yıllık görev süresi içinde yanında olduğunu ifade eden Al, “Bilim ve sanatı çok öenmsiyoruz. Borsamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederken, ilimiz ve ülkemiz için faydalı olacak olan her şeyde var olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokolün imzaları atıldı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png