Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı ve Hücre Zarları ve Serbest Oksijen Radikalleri (CMFRR) Derneği tarafından düzenlenen ''4. Uluslararası Hücre Zarları ve Oksidatif Stres Kongresi’nde konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, stresin, çağın en büyük sorunlarından olduğunu söyledi.
Oksidatif stresin, hücre zarına ve serbest radikallere zarar verdiğini ve çeşitli hastalıklara neden olduğunu anlatan İbicioğlu, insanların zamanla stresle yaşamaya alıştıklarını kaydetti.

Organik olmayan gıdaların önemli stres kaynaklarından biri olduğunu ifade eden İbicioğlu, ''Aldığımız gıdaların çoğu organik değil. Makinelerle üretilen, doğal olarak üretilmeyen, organik olmayan gıdalar tüketiyoruz ve oksidatif stres sorunuyla karşı karşıya kalıyoruz'' dedi.


Prof. Dr. İbicioğlu, kongrenin, stres probleminin gündeme taşıması açısından önemine dikkati çekerek, yurt dışı ve içinden birçok bilim adamının katılımıyla gerçekleştirilecek kongrenin, dünya sağlığına büyük katkı sunacağını vurguladı.