Tai Shan adlı panda kendisini izlemeye gelen turistlerin bakışları arasında önce göz kapaklarını yavaşça kapattı, kısa bir süre sonra ise öne doğru yaylanmaya başladı.

Herkes sevimli pandanın yüzüstü düşeceğini sanırken, o başını bacaklarının arasına koyarak yuvarlandı. Bir süre uykulu halde yuvarlanan pandanın bu hareketlerine hayvanat bahçesi çalışanları bir anlam veremiyor. Daha önce uyurken aynı zamanda hareket eden bir panda görmediklerini belirten uzmanlar, pandanın hayvanat bahçesinde doğduğunu, doğal hayatı bilmediğini bu durumun davranış bozukluğuna neden olmuş olabileceğini belirtiyor. Uzmanlar insanların da bazen uyku sırasında kalkıp hareket ettiklerini, bu davranışın bazı hayvanlarda görülmesinin olası olabileceğini söylüyor.

YAPAY DÖLLENME İLE DOĞDU
Bilim insanlarını akrobatik kabiliyetleri ile şaşkına çeviren Tai Shan"ın takla atma görüntüleri 61 yaşındaki bir turist tarafından görüntülendi. Olaya tanık olan turistler Tai"nin kafası yere değdiği anda uyandığını ve son anda mükemmel bir takla gerçekleştirdiğini belirtti.

Tai"nin anne babası olan Mei Xiang ve Tian Tian adlı pandalar, Çin tarafından ABD"ye hediye edilmişti. Mei 2005"teki çiftleşme sonucunda hamile kalamamış, bunun üzerine yapay döllenme metodu kullanılmıştı.