Çok aceleniz var; ama bilgisayarınız kapanmıyor. Sizi sinir eden bu tür sorunlara karşı bilgisayarınızı iki saniyede kapatacak öneriler sunuyoruz.

Windows görevlerini otomatik sonlandırarak vakit kazanın

Bilgisayarınızı kapatmak istediğinizde bir program bu belgeyi kaydetmek isteyip istediğimizi sorar. Basit bir değişiklik bu sorununuzu ortadan kaldırır; ancak dosyaları kaydetmeyi unutmamanız gerektiğini söyleyelim.

Başlat'a gelip arama HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop bölümüne gelin. Sağ pencerede çıkan AutoEndTask anahtarını bulup çift tıkladıktan sonra Değer sayısının 1 olarak değiştirin.

Programları daha hızlı kapatarak vakit kazanın

Programların daha hızlı kapanmasını istiyorsanız HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop bölümüne tekrardan gelip WaitToKillApptimeout kelimesine çift tıklayıp 20000 olan yani 20 saniye olan süreyi 2000(2 saniye) yapın.

Kapanışta sayfa temizlemeyi durdurarak vakit kazanın

Windows kapanırkensayfa dosyasındaki içerikleri temizlemek üzere ayarlanmış olabilir. Bunu durdurmak için HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEM?CurrentControlSetControlSession ManagerMemory Management bölümüne gelip ClearPageFileAtShutDown anahtarına çift tıklayıp değeri 0 yapın.

Masaüstü kısayoluyla kapatarak vakit kazanın

Bilgisayarı yanlışlıkla kapatmanıza neden olabilir; ama hızlı bir yöntem. Masaüstüne boş bir yere sağ tıklayıp çıkan pencereden Yeni-Kısayol komutunu seçin. Karşınıza gelen konuma %windir%system32shutdown.exe -s -t 00 yazıp kısayolunuza ad verin.