Gelişen teknoloji büyük kolaylıklar sağlarken diğer yandan da sağlığı olumsuz etkiliyor. Özellikle gençleri ve çocukları etkisi altına alan bilgisayar oyunları, algılama bozukluğundan öğrenme güçlüğüne, denge sorunlarından sosyal bozukluğa kadar birçok rahatsızlığa davetiye çıkarıyor. 
 
Reem Nöropsikiyatri Merkezi'nden Uzman Dr. Mehmet Yavuz, bilgisayar oyunlarında hızla akan oyun kareleri nedeniyle beynin bir süre sonra oyundaki hıza programlandığını söyledi. Oyun temposuna alışan beynin herhangi bir konuya yoğunlaşamadığını ve bu durumun özellikle bilgisayar oyunu bağımlısı öğrencileri olumsuz etkilediğini belirten Dr. Yavuz, "Böylece bu çocuklar derslerine yoğunlaşamıyor ve başarısız oluyor" diye konuştu.
 
BEYNİN DENGESİNİ BOZUYOR!
Ailelerin, çocuktaki başarısızlığın nedenini bilgisayarda uzunca vakit geçirmesine bağladığını söyleyen Dr. Yavuz, şöyle konuştu: "Asıl problem beyinde oluşan fizyolojik bozukluk. Aynı bozukluğa çok hızlı okuma yapan kişiler de maruz kalabilir. Çoğu zaman bu kişiler aniden oluşan algılama ve analiz zayıflığını, hayatlarındaki bir soruna bağlayarak bozukluğun kaynağını fark edemiyor."
 
SUÇA TEŞVİK EDEBİLİR!
Dr. Yavuz, şiddet içeren bilgisayar oyunları oynayan kişinin psikopatik kişilik bozukluğu varsa, gerçek hayatta da öldürme içgüdüsü ile hareket edebileceğini belirtti. Oyunlar nedeniyle beyin dengesi bozulan kişinin en az 3 ay bilgisayar oyunlarından uzak durmasını tavsiye eden Dr. Yavuz, "Bu durumdaki öğrenciler de okula mutlaka bir süre ara vermeli" diye konuştu.