Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İlçe Teşkilatında önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan Merkez İlçe Kongresinde adaylığını koyan Zekayi Bilgili, Merkez İlçe Başkanı Adaylığını düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Binası Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, çok sayıda partili katıldı. Partililer toplantı salonunu tıka basa doldururken, oturacak yer bulamayanlar toplantıyı ayakta izlemek zorunda kaldılar.
CHP Merkez İlçe Başkanı Adayı Zekayi Bilgili, gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı konuşmada, Sosyal ve ekonomik alanda giderek ağırlaşan sorunlar toplumu tepkisiz, kaderine razı, umudunu kaybetmiş, mutsuz insanlardan oluşan bir toplum haline getirmiştir diyerek şunları söyledi, “Vesayet altında sürdürülen siyaset, siyaset üretmeyen yöneticilerin ülkeyi getirdikleri konum ne yazık ki budur. Sorunlar ağırdır ancak çözümsüz değildir. Bu sorunların çözüm adresi Cumhuriyet Halk Partisidir. Hepinizin bildiği gibi ülkemiz zor bir süreçten geçmektedir. Sosyal, ekonomik ve kurumsal yapıda giderek yozlaşan, hukuk devleti ilkelerinden giderek uzaklaşan bir ülkede bu süreci yaşamaktayız. İşte bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisine büyük bir görev düşmekte olduğunun bilincindeyiz.”
Zekayi Bilgili ayrıca, “İktidarın adalet anlayışı elektriğe, akaryakıta, doğalgaza, vergilere ve harçlara yüzde 15 zam yaparken, çalışanlara ve emeklilere yüzde 2 vererek halkımızı ezmektedir. Ayrıca vergi yükü bindirerek esnafı, girdi maliyetlerini artırarak çiftçimizi perişan etmektedir” dedi.
CHP Merkez İlçe Başkanı Adayı Zekayi Bilgili başkan adaylığını ise şu cümlelerle açıkladı, “Sosyal demokrat ilkeleri savunan ve hayata geçirmek için çalışan kadrolarla değişimi sağlayacak gücün kendimizde olduğu bilinciyle sizlerden aldığım destek ve güç ile 12 Ocak"ta yapılacak merkez ilçe kongresinde merkez ilçe başkan adaylığına adayım”