Çeyrek finalde, Söke Özel Havva Ayşe Güven İlköğretim Okulu, Koçarlı Atatürk İlköğretim Okulu ve Esenköy İlköğretim Okulu öğrencileri mücadele etti. Yarışmada yarı finale yükselen beşinci okul, Esenköy İlköğretim Okulu oldu. Hikmet Öztürk'ün sunuculuğunda, Aydın Kültür Merkezi salonunda yapılan yarışma büyük çekişmeye sahne oldu. Yarışmada sorulan 15 sorunun sonucunda eşitliğin bozulmadığı ve yedek sorulara geçilen yarışmada, ipi Esenköy İlköğretim Okulu öğrencileri göğüsledi ve isimlerini yarı finale yazdırdı. Yarışmada, 3 Türkçe, 3 Matematik, 3 Fen Bilgisi, 3 Genel Kültür, 2 Sosyal Bilgiler ve 1 Din ve Ahlak Kültürü olmak üzere öğrencilere toplam 15 soru yöneltildi. Daha önce yapılan çeyrek final yarışmalarında yarı finale kalan okullar ise Nazilli Özel Aydınlık İlköğretim Okulu, Kuşadası Özel Üzeyir Naci Akdoğan İlköğretim Okulu, Merkez Dalama İlköğretim Okulu ve Söke Savuca İlköğretim Okulu. Esenköy İlköğretim Okulu"nun köy okulu olmasına rağmen, özel okullarla beraber yarı finale çıkması büyük takdir topladı. Geri kalan 4 yarı finalist ise önümüzdeki günlerde yapılacak olan çeyrek final yarışmaları sonucunda belli olacak. Toplam 9 okul yarı finalde yarışacak.
Okul Müdürü Mustafa Çetin yaptığı konuşmasında; “Daha önce Nazilli ilçe genelinde 28 okul arasından Aydın"daki çeyrek finallere gitmeye hak kazanarak başarımızı sergiledik. Çeyrek finalde de Söke Özel Havva Ayşe Güven İlköğretim Okulu ve Koçarlı Atatürk İlköğretim Okulu"nu zevkli, çekişmeli ve heyecanlı geçen bir yarışma sonucu eleyerek, başarımızın tesadüf olmadığını kanıtladık. Bu başarıya imza atan başta öğrencilerimiz olmak üzere, onları yetiştiren öğretmenlerimi ve çocuklarımızın ailelerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Konuşmasını sürdüren Çetin; “Ayrıca öğrencilerimiz böyle güzel bir etkinliğe katılarak hem eğitim, hem sosyal bir etkinlik alanına dâhil oluyorlar. Bu tarz bilgi yarışmaları öğrencilerimizin hem motivasyonu açısından, hem de kendilerinin öz güvenlerinin artması açısından çok önemli” dedi.
Fen ve Teknoloji Öğretmeni Sabri Tatman ise yaptığı konuşmasında; “Öğrencilerimize güveniyoruz. Nasıl yarı finale çıkmayı başardılarsa, finale çıkmayı da başaracaklarına inanıyoruz. Öğrencilerimiz Aydın genelindeki 268 ilköğretim okulu içinden ilk 9 okul arasına girdiler. Köy okulu öğrencilerinin de başarılı olabileceğini herkese gösterdiler. Biz bir aileyiz. Tüm öğretmen arkadaşlarımızla, öğrencilerimizin başarısı için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Yarışmaya katılan öğrenciler Hatice Ergin, Büşra Ekin ve Hatice Karlıoğlu ise; “Yarışmayı kazanmakla bize güvenen, inanan öğretmenlerimizi ve arkadaşlarımızı mutlu ettiğimiz için çok sevindik. Diğer okullardaki arkadaşlarımız da gayet başarılı bir yarışma sergilediler. Ama sonuçta turu geçen sadece bir okul olacak. Kazandığımız için çok mutluyuz. Bizi yarışmaya hazırlayan müdürümüze, öğretmenlerimize, desteklerini esirgemeyen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dediler.
Yarışmayı kazanan öğrenciler, Aydın"daki yarışmadan Esenköy"e döndüklerinde; "Nazilli"nin incisi, Aydın"ın birincisi" tezahüratları eşliğinde öğretmenleri, arkadaşları ve köy halkı tarafından coşkuyla karşılandı. -iha