İtalya"nın Rimini kentinde “Bilgisayar Donanım Mimarisi Eğitiminde Yenilikler” konulu projeyi, Avrupa Birliği Hareketlilik Projeleri çerçevesinde uygulayan Nazilli Endüstri Meslek Lisesinin dört öğretmeni çalışmalarını tamamlayarak Nazilli"ye döndü. Bilgisayar donanım malzemeleri konusunda teknik ve teorik bilgi çalışması yapan öğretmenler, edindikleri bilgileri okullarında uygulayacaklar.
Nazilli Anadolu Meslek, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Özcan Bilgi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, okullarının yurt içi ve dışı proje çalışmalarına katıldıklarını ve bu proje çalışmalarına katılmaları neticesinde bilgi ve donanım olarak okul eğitimine büyük destek verdiklerini ifade etti. Bilgi, uluslararası alanda kazandıkları projelerin önemini vurgulayarak “Okulumuzdan dört öğretmen arkadaşımız ile yerel ortağımız Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksek Okulunda iki öğretim görevlisi arkadaşımız olmak üzere toplam altı arkadaşımız ilgili projeyi başarılı bir şekilde uygulayarak aramıza katılmışlardır.
Proje İtalya"nın Rimini ve civarındaki Mesleki ve Teknik Öğretim Okulları, Bologna Üniversitesi ve Bilgisayar Donanım Malzemeleri ile ilgili işletmelerde uygulanmıştır. İki haftalık süre içersinde eğitimin yanı sıra ilgililere Nazilli"mizin, Aydın"ımızın ve ülkemizin geleneklerini, göreneklerini ve kültür değerlerini tanıtmışlardır. Ayrıca İtalya"nın kültür yapısı hakkında bilgi sahibi olmuşlardır. Proje katılımcıları proje yaygınlaştırma çalışmaları hazırlıklarına başlamışlardır. Elde edilen kazanımların paylaşılmasını kapsayan yaygınlaştırma çalışmaları İlçemiz ve İlimiz Mesleki ve Teknik Eğitim Okullarında, Üniversitelerde ve bilgisayar donanım malzemeleri ile ilgili iş yerlerinde yapılacaktır. Bu konuda arkadaşlarıma başarılar dilerim. Ayrıca okulumuzun eğitim kalitesinin artmasında göstermiş oldukları gayretlerden dolayı öğrencilerim ve velilerim adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.
İHA