Kuşadası'na gelen turistleri "Terör ve şiddet olaylarına karşı uyaran" ve Türkiye'yi terör ülkesi olarak gösteren bildiri, bugün de limana yanaşan bir başka gemideki 2 bin 500 turiste dağıtıldı.
Kuşadası Limanı'na 12 gün önce yanaşan ''Splendour of the Seas'' adlı geminin kaptanının dağıttığı ve turistleri ''Türkiye'de terör ve şiddet olaylarına karşı uyaran'' ve Türkiye'yi karalayan bildiri turizmcilerin büyük tepkisine yol açmıştı. Aynı bildiri, bugün de 2 bin 500 yolcu kapasiteli ''Brilliance Of The Seas'' gemisiyle seyahat eden turistlere dağıtıldı.
Geminin bir önceki durağı olan Barcelona Limanı'ndan hareketinde tüm turistlere gemi kaptanı Erik Tengelsen imzasıyla dağıtılan bildiride şiddet olaylarına karşı dikkatli olunması ve kalabalıklardan kaçınılması yönünde uyarıda bulunuluyor.
Ege Ports Limanı'na yanaşan ABD gemilerine yer hizmeti veren Sea Song Turizm Sorumlusu Mert Kavafoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, gemilerde bu tür karalayıcı bildirilerin dağıtılmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, ''Biz sorumlu olduğumuz Amerikan gemilerinin bağlı olduğu yetkililere, bu tür bildirilerin dağıtılmasının Türkiye'deki itibarlarını zedeleyeceğini söyledik'' dedi. Kavafoğlu, söz konusu gemiyle Kuşadası'na gelen yolculara limana çıkışlarında Kuşadası ve çevresini tanıtıcı broşürler
dağıttıklarını sözlerine ekledi.

OLAY BİLDİRİNİN TAM METNİ
"Sevgili Brilliance of the Seas misafiri,
Bu yazıyı sizlere Türkiye'de konaklamamızla ilgili önemli bir güvenlik bilgisi sunmak için yazıyorum. Son dönemde Türkiye'de, özellikle ABD vatandaşlarına karşı terör olayları ve şiddet tehditlerinde bir artış yaşanmaktadır. ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye giden ABD vatandaşlarına şehirlerde ve turistik bölgelerde terörle alakalı şiddet olayları konusunda uyanık olmaları uyarısını yapmaktadır. Dolayısıyla biz de sizlere çevrenize dikkat etmenizi, bir anda başlayabilecek protesto gösterilerinin farkında olmanızı ve büyük gruplardan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Barışçıl amaçlarla toplanan gösterilerin bile çatışmaya ve şiddet olaylarına dönüşmesi mümkündür. Türkiye'ye gelen turistler, dünyanın diğer yerlerine giden turistler gibi kişisel güvenliklerine dikkat etmeli, karşı karşıya kalabilecekleri farklı kültürler, gelenekler ve inançlara hazırlıklı olmalıdır. Sizlerin ve gemimizin tayfasının emniyeti ve güvenliği, her zaman için birincil önceliğimizdir. Bu sağduyulu yaklaşım ve artan bilinç düzeyi, Türkiye'deki unutulmaz gezinizden zevk almanızı sağlayacaktır. Saygılarımla."
Kaptan Erik Tengelsen