Balyoz davasında geçtiğimiz günlerde de Beşiktaş’taki Adliye’de bazı askerler sorgulanmıştı. / DHA
 
 
Emekli Kurmay Albay Kemal Dinçer, Balyoz planı kapsamında çalışma yapmadığını ve darbe çalışmalarında yer almadığını savunarak, “Bu konuda kimseden emir almadığım gibi, 2003 yılındaki 1. Ordu Plan Semineri’ne de katılmadım. 4 aydır haksız yere tutukluyum. Haksızlığa ve zulme uğradım. Sığınacağım tek liman hukuktur. Bir insanı kurtaran alemleri kurtarmış olmaz mı? Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytan değil midir? Dilsiz şeytan olmaya değer mi?” sözleriyle tahliyesini istedi.
Üye Hakim Ali Efendi Peksak, sanık Dinçer’e “Savunmanızda ‘dilsiz şeytan’ ifadesini kullandınız. Bununla kimi kastediyorsunuz?” diye sordu. Dinçer, “Yaklaşık 4 aydır savunmalar devam ediyor. Sanıklar tarafından belirtilen dönemin Genelkurmay Başkanı (Hilmi Özkök), Kara Kuvvetleri Komutanı (Aytaç Yalman) ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı (İlker Başbuğ) gibi komutanları kastettim. Bir şey biliyorlarsa gelsin anlatsınlar” diye konuştu.
 
Her anları ıstırıp olsun
Belçika’daki NATO Karargahı’nda Savunma Direktör Yardımcısı’yken ifade vermeye geldiği Türkiye’de tutuklanan Tuğgeneral Hakan Akkoç ise savunmasında, “NATO Savunma Direktörü olduğuma göre ne gibi bir kaçma şüphem olabilir? Zaten kendim gelip teslim olmuşum” diyerek tahliyesini talep etti.
Balyoz Planı’nın EK-A’sında görevli personel listesinde adı geçtiği için tutuklandığını belirten Akkoç, “Adım listenin 9. sırasında geçiyor. 8. sırada da devre arkadaşım Tuğgeneral Suat Dönmez’in adı geçiyor. Ben bu listede adım geçtiği için tutuklanırken, arkadaşım Suat Dönmez sanık bile olmadı.  Sadece buradaki çarpıklığı göstermeye çalışıyorum. Bana iftira atanlara çok uzun ömür diliyorum. O kadar çok uzun ömür diliyorum ki her anları ızdırap içinde geçsin”  dedi.
Tutuklu sanık emekli Albay İkrami Özturan da  bilgisi dışında EK-A listesinde isminin yer aldığını vurvurgulayarak, şunları söyledi: “Seminerle ilgili görev almadım, görevlendirilmedim. Suçsuzum. Burada yargılanan bizim nezdimizde Türk Silahlı Kuvvetleri’dir. Orduyu zayıflatmak hainliktir. Bu komployu hazılayanların yakalanarak cezalandırılmasını talep ediyorum. Tarihe hukuk gazisi olarak geçeceğiz.” milliyet