Türkiye’nin ilk özel iletişim enstitüsü olan Bersay İletişim Enstitüsü (BİE), gerçekleştirdiği eğitim ve kültürel etkinliklerden elde ettiği kârını yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilere burs olarak vermeyi sürdürüyor. İlk kez geçtiğimiz yıl verilmeye başlanan burslardan altısı yurt içinden, altısı da yurt dışından olmak üzere toplam 12 öğrenci yararlandı. Enstitü, “Karşılıksız İletişim Bursları”na bu yıl da devam ediyor. 
 
Enstitünün misyonuna ve burslarına ilişkin olarak bir açıklama yapan BİE Yönetim Kurulu Başkanı Arın Saydam “geçtiğimiz yıl verdimiz burslardan ikisi doktora, dördü yükseklisans olmak üzere toplam altı öğrencimiz yararlandı. Ayrıca, Arjantin, Letonya, Pakistan ve Tayland’dan bir, Brezilya’dan iki doktora öğrencisine de geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul’da gerçekleşen ‘Uluslararası Medya ve İletişim Araştırmaları Kongresi’ne katılabilmeleri için burs verdik. Böylelikle BİE Bursları daha ilk yıldan itibaren uluslararası bir nitelik kazanmış oldu” dedi.  
Saydam ayrıca, iletişim alanında yetkinliğin, öncelikli olarak derinlikli düşünceden ve sağlam bir dünya görüşünden geçtiğine inandıklarını ve bu inançla Bersay İletişim Enstitüsü’nü kurduklarını belirterek, Enstitü aracılığıyla nitelikli işgücünün sektöre kazandırılması, sektördeki profesyonellerin de ihtiyaç duydukları bilgi yenilenmesini sağlamaları için onlara gerekli koşulları oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.  
 
Başvurular 2 Aralık tarihine kadar sürecek 
Enstitü, iletişim alanında yüksek lisans ve doktora tez aşamasında olan öğrencilere 12 ay boyunca aylık 400 TL’lik burs imkânı sağlıyor. Burs olanaklarından yararlanmak isteyen öğrencilerin transkript, öğrenci belgesi, referans mektubu ve yapmayı düşündüğü çalışma ile hedeflerini anlattığı bir mektupla başvuru yapması gerekiyor. Değerlendirmeye alınan ve jüri tarafından uygun görülen öğrencilerle yapılacak görüşmeler sonrasında burs almaya hak kazanan öğrencilerin listesi 21 Aralık tarihinde Enstinünün yayın organı olan Bielog’tan duyurulacak. Öğrenciler ilk burs ödemelerini ise 6 Ocak 2012 tarihinde almaya başlayacak.  
 
Ayrıntılı bilgi için; Seçkin Çetin 0212 3375291 [email protected] www.bielog.com