Beşiktaş-Bursaspor futbol maçı öncesinde çıkan olaylara karıştığı öne sürülen 5 kişi yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında Bursaspor taraftarlarını bıçakla yaralayan kişinin de olduğu belirtiliyor.

Beşiktaş Bursaspor futbol maçı öncesinde çıkan olaylarda 4 kişinin yaralanması üzerine, polis saldırganların peşine düştü. İki takımın trübin liderleri asayiş şubeye çağrıldı.

Olaylara karışan kişileri tanıyabileceği düşünülen taraftarların da bilgisine başvuruldu.

Fotoğraf ve kamera görüntülerini inceleyen polis, kısa sürede yaralama olayına karışan taraftarların kimliğini belirledi. Toplanan bilgiler doğrultusunda 5 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılar arasında Bursaspor taraftarlarını bıçakla yaralayan İbrahim A. da bulunuyor..

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yasal düzenlemelerin uygulanmamasının şiddette payının büyük olduğunu söyledi.

Akgül, şöyle konuştu: “Biz daha önceki yasayı uygulayamadık ki.. Bu yasanın eksikliklerini görüp buraya yeni şeyler koyamadık. Yasaları sürekli çıkarıp ama uygulamadıktan sonra bir anlam ifade etmez. Cesur valiler cesur emniyet müdürleri, cesur kaymakamlar gerekiyor ki yasaları uygulayalım.

4 sene önce biz bu kanunu çıkarırken İngiltere"yi örnek almıştık. Biliyorsunuz şiddetin en fazla yaşandığı yer bir dönem bir zamanlar İngiltere"ydi. Ve İngiltere de bizim yasayı çıkarmak için hazırlık yaptığımız o dönemde, 5 defa yasanın değiştiğini gördük. Biz de burda ikinci defa yasayı değiştiriyoruz. 3. defa da, 4. defa da değişir; yasalar değişir.

Bu yasa da çıkacak ama uyguılamadıktan sonra herhangi bir verim elde edemeyeceğiz diye düşünüyorum."