Kendisini odunluğa kilitleyen ve yanına 1 saat boyunca kimseyi yaklaştırmayan Salih Dağ, polis ve jandarmanın çabası sonunda ikna edilerek gözaltına alındı. ;Olay sırasında çevreye saldıran ve ;2 otomobilin camlarını kırarak Salih Dağ'ın kardeşi de polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Olay, öğle saatlerinde merkeze bağlı Koruklu Beldesi'nde meydana geldi. Beldede çiftçilik yapan Salih Dağ, ailevi nedenlerle babası Sami Dağ ile tartıştı. Tartışmanın ardından öfkelenen Salih Dağ, bıçağı ile 6 yaşındaki oğlu Mustafa'yı rehin aldı. Oğlunu öldüreceğini söyleyen ve bıçağı ;oğlunun boğazına dayayarak ;kimsenin yanına yaklaşmasına izin vermeyen Salih Dağ, kendisini oturduğu evin yanında bulunan ve odunluk olarak kullanılan barakaya kilitledi.

KORKU DOLU 1 SAAT

Yakınları tüm uğraşlarına rağmen ikna edemedikleri ve yanına yaklaşamadıkları Salih Dağ'ın, oğluna zarar vermesini engellemek için güvenlik güçlerinden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Eli bıçaklı babası tarafından rehin alınan küçük Mustafa'nın zarar görmemesi için güvenlik güçleri, ilk olarak olay yerinde toplanan kalabalığı bölgeden uzaklaştırdı. Bu sırada, ağabeyi Salih Dağ'ı ikna etmeye çalışan ve olumsuz yanıt alınca öfkelenen Osman Dağ, çevreye saldırıp zarar verdi. Salıh Dağ, ;biri gazetecilere ait 2 otomobilin camlarını kırdı. Gerginliğe yol açan Osman Dağ, polisler tarafından yere yatırılıp, elleri kelepçelenerek gözaltına alındı.

Salih Dağ ise sık sık oğlunu rehin aldığı odanın penceresinden elindeki bıçağı savurdu. ;Yaklaşık 1 saat süren çaba sonunda ikna olan Salih Dağ, elindeki bıçağı dışarı atıp, oğlunu serbest bıraktı. Daha sonra Salih Dağ, polisler tarafından gözaltına alındı.

BABALARI DA ŞİKAYETÇİ OLDU

Korku dolu anlar yaşanmasına yol açan Salih Dağ ile olay yerinde 2 otomobile zarar verip camlarını kıran kardeşi Osman Dağ, sorgulanmak üzere Eyyübiye Polis Merkezi'ne götürüldü. Baba Sami Dağ da, gittiği polis merkezinde her 2 oğlundan sık sık huzursuzluk verdikleri gerekçesiyle şikayetçi oldu.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.