İstifa baskısı altındaki üniversite rektörü ise olayı incelemek üzere bir komisyon kurulduğunu açıkladı.
 
İnternete düşen görüntülerde, polislerden bir tanesinin, el ele tutuşarak yerde oturan bir grup göstericiye çok yakın mesafeden biber gazı sıktığı çok net görülebiliyor. Üniversitenin güvenlik şefi Annette Spicuzza, ikinci polisin çok sayıda diğer güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesiyle tespit edildiğini belirtti.
 
Göstericilerin etrafını kuşatan basın mensuplarına hiç aldırmadan biber gazıyla müdahalede bulunan polislerin adı açıklanmadı. Spicuzza, polislerden birinin yıllardır bu mesleği yaptığını, diğerinin ise kısa bir süre önce çalışmaya başladığı ifade edildi.
 
“Wall Street’i İşgal Et” hareketinin mensupları, geçen hafta protestoların ikinci ayına girmesiyle ülke çapında eylemler düzenlemişti. Cuma günü California Üniversitesi’nde yaşanan eylemde ise aralarında öğrencilerin bulunduğu protestocular oturma eylemi yaptı. Bu esnada protestoculara yaklaşan iki polis, oturan eylemcilerin üzerine biber gazı sıktı. Polis, hafta sonunda yaşanan olaylarda 10’u California’da olmak üzere onlarca protestocuyu gözaltına aldı.
 
EYLEMLER DEVAM EDİYOR
 
İşgal hareketini kalbi olan New York’ta eylemlerine devam eden Wall Street karşıtları, Belediye Başkanı Michael Bloomberg’ü protesto etti.
 
Bloomberg, geçtiğimiz hafta polise verdiği talimatla protestocuların Zuccotti Park’taki kampını bir şafak baskınıyla dağıtmıştı. Bu olayın ardından parka yeniden girmeye çalışan eylemcilerle polis arasında çıkan olaylarda 300’den fazla kişi gözaltına alınmıştı.
 
Bloomberg’ün Central Park’ın yakınlarındaki evine yürümek isteyen 300 kadar Wall Sreet karşıtı, polis tarafından engellendi. Protestocular bunun üzerine davul çalarak eylem yaptı. Diğer eylemciler de tencere ve tava çalarak eylemek katıldı. Polis, Bloomberg’ün evinin bulunduğu sokağın girişlerini kapatarak güvenlik önlemi aldı.