Aydın merkezde kurulan halk pazarlarındaki biber fiyatları geçen yılla mukayese edildiğinde biber üreticisinin yüzünü güldürdü.
2007 yılı yaz ayında biber fiyatlarındaki aşırı düşüş sebebi ile elde ettikleri ürünü yok pahasına sattıkları için para kazanamadıklarını söyleyen Aydınlı biber üreticileri 2008 yılında emeklerinin karşılığını almaya başladıklarını belirterek “Geçtiğimiz sene Aydın"da biber fiyatları 20 ile 25 Ykr arasındaydı. Fiyatlar bu kadar düşük olunca emek verip yetiştirdiğimiz üründen neredeyse masraflarımızı bile karşılayacak parayı kazanamadığımız için geçen sene biber üreticisi için zor bir yıl oldu” dediler.
Yıllardır Aydın"da kurulan halk pazarlarına ürettiği biberleri getirip sattığını söyleyen biber üreticisi Ömer Seğmende, bu yıl ürettiği biberlerin para etmesinden mutlu olduğunu belirterek “Geçen yıl biber fiyatları anormal boyutlarda düşmüştü. Bu yıl yeşil biberin kilosunu ortalama 1 YTL"den satıyoruz. Bu yılki biber fiyatlarından vatandaşında şikayeti yok. Yeşil biber bu sene üreticinin de, tüketicinin de yüzünü güldürdü. Dileğimiz gelecek yılda üründe ve fiyatta aynı bereketi yaşamak” diye konuştu.