Baykal Öymen'e sahip çıkınca da hızlı bir 'U' dönüşü yaptı. Son olarak durumunu şöyle özetledi: Yandaş medyanın gazına geldim.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerinin arkasında duramadı. Baykal'ın uyarılarını dikkate aldığı görülen Kılıçdaroğlu, CHP'nin yandaş medya ile AK Parti ve DTP'nin saldırısı altında olduğunu ileri sürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in, TBMM'de yapılan demokratik açılım öngörüşmeleri sırasında Dersim katliamını savunan cümleleri toplumun büyük tepkisini çekmişti. Tuncelili olan Kılıçdaroğlu da, Öymen'in bu açıklamasını eleştirmiş ve Öymen'in istifasını talep etmişti. Ancak CHP Genel Başkanı Baykal, Kılıçdaroğlu'nun düşüncelerine katılmayıp Öymen'e destek vermişti. Baykal, Öymen eleştirilirken CHP'nin linç edildiğini iddia ederek, buna fırsat vermeyeceklerini söyledi.
BAYKAL'IN EMRİNE UYDU

Kılıçdaroğlu, Baykal'ın Merkez Yönetim Kurulu toplantısında bu konuda yaptığı konuşmadan sonra hemen harekete geçti. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, CHP'nin yandaş medya ile AK Parti ve DTP'nin saldırısı altında olduğunu ifade ederek, “CHP'nin tüzel kişiliğine yönelik bu sistemli saldırının temel amacının, AK Parti'nin, tüm yurtta yarattığı korku ve sindirme operasyonunun gizlenmek istenmesidir… Irk ve din siyasetine odaklı AK Parti-DTP ittifakının gerçek yüzünü biz CHP'liler çok iyi biliyoruz. Türkiye'de yaşanan ağır sorunların çözümsüzlüğü içinde CHP'nin kurumsal kimliğine saldırarak çıkış yolu arayan AK Parti ve yandaş medya, halkın gerçekleri görmesini asla engelleyemeyecektir” dedi. Kılıçdaroğlu, açıklamasında biat kültürünü eleştirirken, Baykal'a biat ettiğinin en güzel örneğini sergiledi. Baykal'ın bu konudaki eleştirilerinden sonra yaptığı açıklama ile Baykal'a biat eden Kılıçdaroğlu, "CHP geleneğinde AK Parti'deki gibi biat kültürü yoktur. Biat kültürünü içselleştirmiş olanlar bunu anlayamazlar. CHP'liler ve yurtseverler düşüncelerini özgürce açıklarken, AK Parti-DTP ve yandaş medyanın bu çirkin tuzağına düşmeyeceklerdir” diye konuştu.

TEPKİLER DIŞ DESTEKLİ

Kılıçdaroğlu, Dersim katliamının mağduru olan ve bu yüzden Öymen'e tepki gösterenleri 'Dış destekli' olarak ilan etti. Kılıçdaroğlu, tepkileri haklı bulup onların acılarını anlamak yerine, "Bu operasyonun dış dinamiklerin desteği ile yürütüldüğü açıkça ortadadır" dedi.

TAHRİKLERE KAPILDIM

Kılıçdaroğlu, açıklamasında kendisinin tahriklere kapıldığını da itiraf etti. Bu konuda yapılan eleştirilerin uyanık olmamak ve tahriklere kapılmak olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, bu cümlesi sayesinde bu duruma düştüğünü itiraf etti. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “AK Parti- DTP işbirliği ve yandaş medya tetikçiliğine karşı tüm CHP'liler uyanık olmalı, tahriklere kapılmamalıdır.”/yeni şafak