Beyoğlu’nda önce işgaliyesini ödemeyen işletmelerin, sonra tüm işletmelerin sokağa attığı masalar kaldırıldı. 1 hafta önce de İstiklal Caddesi’nde canlı performans sergileyen sokak sanatçılarının gösterilerine müdahale edildi. Aralarında Beyoğlu Belediyesi’nden aldıkları sokak sanatçısı olduklarını gösterir kartları da olan müzisyenler, tek geçim kaynakları olan müzik aletlerine el konulduğunu söyleyerek tepki gösterirken belediye sadece ses yükselticisi kullanan müzik gruplarına müdahale edildiğini savundu . 
 
Art arda gelen gelişmelerin ardından tüm gözlerin çevrildiği Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan’dan beklenen açıklama dün geldi. Demircan “Biz İstiklal Caddesi’nde müzisyenlerle değil, gürültüyle mücadele ediyoruz. Yüksek ses ve gürültü nedeniyle esnaftan şikâyet geliyorsa zabıta gerekeni yapıyor. Zabıta bir gruba müdahale etti diye herkese müdahale ediliyor algısı var. Başkanlık ve belediye olarak özel bir yasaklama söz konusu değildir. Son durum şu, müzisyenler gürültü yapmadıkça devam ediyor” dedi. 
 
3 tip hazırlık var 
Beyoğlu Belediye Başkanı ayrıca 3 hafta önce yaşanan masa kaldırma operasyonlarına ilişkin de 3 tip hazırlık yaptıklarını, yakında işletme sahipleriyle bu çözüm önerilerini paylaşacağını duyurdu. 
 
Demircan “İşletme sahipleriyle bir araya gelip sınırlı şehrimizin şıklığını ortaya çıkaracak, müşteriyi içeriye davet edecek bir düzenleme yapacağız. Beyoğlu hem iş yapıyor, hem hürriyetleri koruyor, hem de orada yaşayanlara saygı gösteriyor olacak” diye konuştu.