Beynelmilel"in beynelmilel yolculuğu devam ediyor. Bayramdan hemen önce Barcelona Uluslararası Politik Filmler Festivali"nde Halk Jürisi ve Jüri Özel Ödülleri kazanan Beynelmilel şimdi de Polonya"da.


19 Ekim 2007 Cuma
Yapımcılığını BKM"nin üstlendiği, senaryosunu Sırrı Süreyya Önder"in yazdığı ve yönetmenliğini de Muharrem Gülmez ile paylaştığı Beynelmilel, 23. Uluslararası Varşova Film Festivali"nde yarışıyor. Polonya"dan En İyi Film ödülüyle dönmek isteyen Beynelmilel ekibi, 16 -24 Ekim tarihlerinde de 28. Mostra de Valencia Cinema Del Mediterrani festivalinde Konuk Ülke: Türkiye bölümünde yer almak üzere İspanya"ya gidecek.

Beynelmilel 10-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen New York Film Festivali"nde de gösteriliyor.

Film, 26 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında da Fransa"da yarışacak. 29. International Festival Of Mediterranean Film"in iddali adaylarından biri de Beynelmilel.

Beynelmilel"in beynelmilel yolculuğu, 16-25 Kasım tarihleri arasında da komşuda devam edecek. Film, 48.Selanik Uluslar arası Film Festivali"nde gösterilecek.


BEYNELMİLEL"in Ödülleri:

14. ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ

En İyi Film BEYNELMİLEL
Halk Jürisi En İyi Film BEYNELMİLEL
En İyi Senaryo Sırrı Süreyya Önder
En İyi Görüntü Yönetmeni Gökhan Atılmış
En İyi Erkek Oyuncu Cezmi Baskın
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Meral Okay – Dilber Ay

26. ULUSLAR ARASI İSTANBUL FİLM FESTİVALİ

Jüri Özel Ödülü BEYNELMİLEL
En İyi Kadın Oyuncu Özgü Namal

18. ULUSLARARASI ANKARA FİLM FESTİVALİ

En İyi Film BEYNELMİLEL
En İyi Senaryo BEYNELMİLEL

3. BARCELONA ULUSLAR ARASI POLİTİK FİLMLER FESTİVALİ

Halk jürisi En İyi Film Beynelmilel
Jüri Özel Ödülü Beynelmilel


2006 yılının son günlerinde gösterime giren BEYNELMİLEL, farklı hikayesi, dillere dolanan diyalogları ve şarkılarıyla gönüllere taht kuran Dilber Ay"ıyla günlerce konuşulmuştu.

12 Eylül"ün tanıkları kadar, yeni nesil tarafından da “çok başarılı bir dönem filmi” olarak adlandırılan BEYNELMİLEL, senaryosu Sırrı Süreyya Önder"e ait. BEYNELMİLEL"in başrollerinde ise Cezmi Baskın ve Özgü Namal var. BEYNELMİLEL, Umut Kurt, Bahri Beyat, Meral Okay , Nazmi Kırık, Dilber Ay, Oktay Kaynarca ve Kahtalı Mıçı"yı da farklı rollerde seyirciyle buluşturuyor.

Filmin Konusu:
BEYNELMİLEL 1982 yılında Adıyaman"da bir grup yerel müzisyenin başına gelen traji-komik olayları anlatıyor. Hikaye, kışla mantığının sosyal yaşama dayatılması nedeniyle ortaya çıkan absürd durumları bir grup yerel müzisyenin etrafında anlatıyor.