YSK"nın uyarısına karşın sürdürülen "beyaz eşya" yardımlarıyla ilgili olarak Emek Partisi"nin?valilik ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı için yaptığı suç duyurusu üzerine savcılık inceleme başlattı

Emek Partisi (EMEP) Tunceli İl Başkanı Hüseyin Tunç, Yüksek Seçim Kurulu"nun (YSK) “seçimler öncesinde yapılamayacağını” açıklamasına rağmen sürdürülen “Her eve bir beyaz eşya” projesi kapsamında yardım dağıtan Tunceli Valiliği ve eşyaların parasını sağlayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı"na suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine yardımlarla ilgili olarak inceleme başlattı.

Vali"ye 2. suç duyurusu
DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis de, valilik hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı"na suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
Halis, “Sayın Vali, "Eğer bir kişi gelip (Oy karşılığı bize veriyorlar) derse istifa ederim" demiş. Bizim bildiğimiz onlarca insan var. O insanlar çıkıp konuşsa "Vali yalan söylüyor" diyecek. Vali, bu konuda samimiyetsiz davranıyor. YSK kararları kesindir. Buna rağmen yardımlar dağıtılıyorsa, bu suçtur” dedi.

Yardımlar dün de sürdü
EMEP Mazgirt ilçesinden İl Genel Meclis üyesi Salih Gündoğan da, Vali Mustafa Yaman hakkında ayrı bir suç duyurusunda bulundu. Gündoğan, Yaman"ın “İl Özel İdare Genel Sekreterliği"ne güvenlik görevlisi ve temizlikçi alımı” için Meclis"e önerge verdiğini ve bu önergenin reddedildiğini söyledi.
Gündoğan, “Buna rağmen Vali Yaman, kendi inisifiyatini kullanarak yaptığı ihale ile 12 güvenlik görevlisi ve 10 temizlikçi eleman alımı yapmıştır. Bu tamamen hukuku aykırı bir durumdur. Bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı"na vali hakkında suç duyurusunda bulundum” dedi.
Tunceli Valiliği"nin “beyaz eşya ve mobilya dağıtımı” dün de sürdü. YSK"nın seçimler öncesinde yapılamayacağını açıklamasına karşın, eşyaların kar yağışı altında dağıtımını, Vali Yardımcısı Oğuz Alp Çağlar başkanlığında, İl Dernekler Müdürü Süleyman Arısoy"un da aralarında bulunduğu bir heyet denetledi.
Dağıtım sırasında kamyonetlerin yanına gelen bazı vatandaşlar, haksızlık yapıldığını belirterek, “Dağıtımlar, adaletsiz yapılıyor. Evinde eşyası olanlara yeniden eşya veriliyor. Ama olmayanlara verilmiyor” dedi.

YSK kararı ulaşmadı
Cumhuriyet Başsavcılığı"nın yapacağı inceleme sonunda suç unsuruna rastlanılması halinde soruşturma başlatılacağı belirtildi.
Bu arada, YSK"nin yardımlarla ilgili aldığı kararın Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı"na resmen ulaşmadığı, bu nedenle şu ana kadar YSK"nın bu kararıyla ilgili bir soruşturma başlatılmadığı öğrenildi.

MİLLİYET