Fotoğraf sanatçısı Fehmi İçyer'in Kars izlenimlerinden oluşan "Beyaz uykusuz uzakta" adlı sergisi gösterime açıldı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın açılışını yaptığı sergide konularına göre belirlenmiş 34 adet fotoğraf bulunuyor. Sanatsal değeri yüksek olan fotoğraflar Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde 25 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Fehmi İçyer... O bir fotoğraf sanatçısı. 17 yıldır sanatsal değeri yüksek olan fotoğraflar çekiyor. Fotoğraf makinası onun ekmeği, suyu olmuş. Onsuz hiç bir yere gitmiyor. Farklı bakış açısı ve mesajlar içeren fotoğralar çeken İçyer, 5 yıl önce bir kış mevsiminde gittiği Kars'ta çekimler yaptı. Kars şehrinin kış ayını en iyi anlatan fotoğraflarını çeken Fehmi İçyer, 34 fotoğrafıyla sergisini oluşturdu.

Sergi önceki gün, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından açıldı. Başkan Yeniay açılış konuşmasında şunları söyledi: "Fehmi Bey, muazzam fotoğralar çekmiş. Ellerine sağlık. İlçede yaşayan Karslı halkımızın da bu sergiyi ziyaret ederek, memleket anılarını tazelemiş olacak. Kars'ı bilmeyenler de bu şehri bir şekilde algılamaya çalışacak. Bu vesile ile de sanatın her dalına ev sahipliği yapmanın mutlu gururunu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu güzel çalışmasından dolayı fotoğraf sanatçımız Fehmi İçyer'i tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Küçükçekmeceli dostlarımıza da katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki organizasyonlarda da birlikte oluruz."

Başkan Yeniay konuşmasının sonunda özellikle Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde açılan Hükm-ü Şerif 'Osmanlı Fermanları' sergisinin de mutlaka görülmesi gerektiğine dikkat çekti.

"İKİ FOTOĞRAF BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

Serginin açılmasına destek belediye olan Başkan Aziz Yeniay'a teşekkür eden fotoğraf sanatçısı Fehmi İçyer; "Ben 17 yıl önce İFSAK adlı fotoğraf derneğinde fotoğrafçılığa başladım. Birçok yerde farklı konularda sergiler açtım. Sanata değer veren Başkan Aziz Yeniay'da beni bu konuda destekledi" diyerek çektiği fotoğralardan iki tanesinin kendisini çok duygulandırdığını söyledi. İçyer "Özellikle Kilise ve Şehitlik fotoğraflarından çok etkilendim. Kilisenin muhteşem bir mimari yapısı var. Ancak bakımsız ve harap durumda. Böyle bir yapıya sahip çıkılmalı. Ayrıca Sarıkamış'ta donarak ölen askerlerimiz için yapılan şehitliğin fotoğrafını çekince de gözlerim doldu. Vatanımızı kurtarmak için canlarını feda eden Mehmetçiklerimize çok şey borçluyuz" dedi.

Konuşmalardan sonra sergiyi gezen Belediye Başkanı Aziz Yeniay, 34 adet fotoğrafı tek tek inceledi. Fehmi İçyer'de çektiği fotoğrafların konuları hakkında Başkan Yeniay'a kısa bilgiler verdi. Fotoğrafları çok beğendiğini söyleyen Başkan Yeniay,"Hayat devam ettiği süre içinde sanata ve sanatçıya hakkettiği değer verilmedir" diyerek sosyal yaşamda sanatın önemine dikkat çekti.

Fotoğraf sanatçısı Fehmi İçyer, bir gazeteciden aldığı makine ile Başkan Aziz Yeniay'ın fotoğrafını çekti. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görülen sergi 25 Ekim'e kadar açık kalacak.