İşletmeciler ilçede tüketilen tavuk eti miktarının her geçen gün arttığını belirtirken, turistler de Didim"de pişirilen tavukların daha lezzetli olduğunu belirttiler. İngiliz Lorraıne ve Frei Toms çifti Didim"de yapılan tavuğun tadını İngiltere"de bulamadıklarını söylerken, fiyatlarının da uygun olmasının beyaz eti daha da cazip hale getirdiğini söylediler.
Didim"de yaşayan ve sayıları 10 bine yakın İngiliz uyruklu vatandaşların yeni damak tadı beyaz et oldu. Sağlık açısından da kırmızı etten daha fazla yararı olduğu kabul edilen beyaz ete diğer bir deyişle tavuğa Didim"de yaşayan İngilizlerde büyük rağbet gösterirken, özellik Didim"de yapılan ve satışa sunulan beyaz etin İngiltere"ye oranla çok farklı olduğunu kaydettiler.
12 yıldır Didim"de yaşayan ve Türkiye aşığı olduğunu kaydeden Lorraine Toms (55) Tavuk etini çok sevdiğini dile getirirken “Didim"de yapılan tavuk etinin tadı çok farklı ve lezzetli. Biz açıldığı günden bu yana Box Food adlı işletmeden tavuk yiyoruz. Ayrıca sunulan ikramlar da farklı ve temiz. Diğer anlamda fiyatları da çok makul düzeyde. Ayrıca beyaz et sağlık açısından da çok faydalı, bu nedenle tercihim” dedi.
İngiliz Frei Toms (66) eşinin sayesinde beyaz eti tercih ettiğini söylerken “Sağlık açısından da faydalı, bu nedenle tercihimizi beyaz etten yana kullanıyoruz” dedi.
4 yıldır Didim"de yaşayan diğer bir İngiliz çift Lymn- Steve Clarke çifti ise Didim"deki işletmelerde yapılan tavuk etinin çok beğendiklerini söylerken “Tatile gelen arkadaşlarımıza da bu lezzeti tavsiye ediyoruz. Arkadaşlarımız yedikte sonra bize hak veriyorlar” diye konuştular.