Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Aydın"da "Beyaz Bayraklı" okul sayısının her yıl biraz daha artığını belirterek, “Daha sağlıklı, daha kaliteli okulların yaygınlaşması ile tüm ilk ve orta öğretim okullarımızı bu projede ye almaya davet ediyoruz” dedi.
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Beyaz Bayrak Projesinin” yeterli ve sağlıklı eğitim almış sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi ve toplum sağlığının korunması için önemli olduğuna işaret eden Dr. Hüsnü Tırpancı, çocukların eğitildiği okulların temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler göz önünde bulundurularak denetlenmesinin esas alındığını söyledi. Beyaz bayrak ve sertifika ödüllerinin okulları teşvik etmek amacıyla verildiğini belirten Tırpancı, “İlimizde 2006-2007 eğitim-öğretim yılında 21 okul beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır. Ancak bu yıl yapılan denetimlerde bu okullardan 3 tanesinin beyaz bayrak alma vasfını kaybettiği görülmüştür. 2007-2008 eğitim-öğretim yılında ilimiz genelinde 63 okul beyaz bayrak almak müracaat etmiştir. Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon tarafından okulların çevresi, temizliği, su deposu, kütüphanesi, spor salonları, kantinleri, tuvaletleri ve lavaboları denetlenmiştir. Denetimler sonucunda 21 okulumuz daha beyaz bayrak almaya hak kazanmışlardır” diye konuştu.
Bu bayrakların 2 yıl boyunca okullarda dalgalanacağını açıklayan Tırpancı, şöyle konuştu: “Bundan sonrada ilimizde beyaz bayrak projesinin artarak genişlemesi için çalışmalar yoğun olarak sürdürülecektir. İlimizde daha sağlıklı, daha kaliteli okulların yaygınlaşması için tüm ilk ve orta öğretim kurumlarımızı bu projede yer almaya davet ediyoruz”