Bayrak teslim törenine Nazilli İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Ulukaraağaç, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Abdullah Günal, İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, Okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Kaymakam Caner Yıldız, beyaz bayrak almaya hak kazanan okulun idareci, öğretmen ve öğrencilerini kutlayarak, “Çevre bilincinin oluşmasında okul yöneticilerine, öğretmenlerine, öğrencilere ve velilere büyük görevler düşüyor. Yeterli ve kaliteli eğitim almış öğrencilerin yaşam kalitesini yükselteceğine inanıyorum” dedi.

Nazilli Çapahasan İlköğretim Okulu Müdürü Sercan Büzgülü de, “Yeni binamızda okulumuzu bulunduğu bölgede en iyi duruma getirmek için komisyonlar ve kurullar oluşturarak, Toplam Kalite Yönetimi"ni uygulamaya başladık. Geçen yıl OKS sonuçlarıyla 8. sınıf öğrencimizin yüzde 85"ini, bu yıl da yine mezun ettiğimiz öğrencilerimizin yüzde 90"nını SBS sonuçlarıyla seçkin orta öğretim kurumlarına yerleştirdik. İlçe çapında katıldığımız kültürel yarışmaların tamamından dereceler elde ederek çıktık” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl yapılan "Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi Yarışması"nda önce il birincisi, daha sonra da Türkiye Birinciliği"ni elde ederek Türkiye"nin en çevreci okulu unvanını aldıklarını hatırlatan Büzgülü, “Bu başarılar okulumuza olan ilgiyi de artırdı. Bu yıl Haziran ayında okulumuzun eğitim bölgesinde birinci sınıfa kayıt yaptıracak 50 öğrencimiz varken, eğitim bölgemiz dışında ikamet eden vatandaşlarımız çocuklarını okulumuzda okutmak için ikametlerini okulumuz bölgesine aldılar ve 50 olan sayımız 60"a çıktı. Eksikliklerimiz var. Sınıf mevcudu 25 ile 30 arasında gezen sınıflara 15 bilgisayarlık teknoloji sınıfı yetmemektedir. Ana binamızın her iki yanında bulunan binaları restore ettirerek eğitime kazandırmayı planlamaktayız. Her şeyden önce temizliğine önem verdik. Bu gayret ve çalışmamız bizim "Beyaz Bayrak" ile ödüllendirilmemize vesile oldu. Bölgenin parlayan yeni yıldızı okulumuz, Atatürk ilke ve düşünce sistemini özümseyen, Türk Milli Eğitimi"nin esaslarını benimseyen, çağdaş anlayışla gelecekte daha üstün başarılar elde edecektir” ifadelerini kullandı.

Törende yapılan konuşmaların ardından beyaz bayraklar Nazilli Çapahasan İlköğretim Okulu ve İstiklal İlköğretim Okulu öğrencilerine teslim edildi. Öğrenciler aldıkları beyaz bayrağı okullarının girişinde bulunan bayrak direklerine hep birlikte astı.