Karabük'te, küçük bir dükkanda hırdavatçılık yapan Türk müziği bestecisi Ahmet Niyazi Şengül'ün hayatı, Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Programı Bölümü tarafından belgesel haline getirildi.

Safranbolu'da 1926 yılında dünyaya gelen ve ilköğretim çağında ailesinden gizli başladığı müzik çalışmalarında bugüne kadar 80'in üzerinde TRT denetimden geçmiş eser kazandıran Şengül, ilerleyen yaşına rağmen çalışmalarına devam ediyor.

Kilit, tel ve bazı metal eşyaların yanı sıra kahve sattığı iş yerinde, halen televizyon ve radyoda çalınan bestelerini dinlemekten büyük keyif alan Şengül'ün ''Taştın Yine Deli Gönül'', ''Yılda Bir Olsa da'', ''Aşk Ateşinden Yanmakta İnan'' ve ''Sanma Sakın Unuttum'' gibi besteleri halen seslendiriliyor.

Besteci hakkında Araştırmacı-yazar Aytekin Kuş'un derlediği ''Türk Müziğinde Niyazi Şengül'' adlı bir kitap da bulunuyor.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bünyelerinde yeni açılan radyo televizyon programı öğrencilerinin, Türk müziğine büyük hizmet veren Şengül'ün hayatını anlatan ''Bestekar Niyazi Şengül'' belgeseli hazırladıklarını söyledi.

'Büyük üstad Şengül'e evlatları olarak ne yapılsa az olduğunu' anlatan Prof. Dr. Gürbüz, şöyle konuştu:

''Okulumuz toplumuyla bütünleşen, onların sorunlarını kendisine sorun edinen ve çözümüne yönelik bünyesindeki akademik birimlerin çalışmalarını sorunların çözümüne yön olmasına hassasiyet göstermektedir. Bünyemizde yeni açılan radyo televizyon programı çalışmaları kapsamında Şengül için yaptığımız özel çalışma onu aynı eserleri gibi ölümsüzleştirecektir. Bu değerli büyüğümüz için ne yapsak azdır.''

Şengül ise kendisine değer vererek hayatı ile ilgili belgesel hazırlayan, emeği geçenlere teşekkür etti, buna layık olmanın onur verici olduğunu ifade etti.

A.A.