Yavuz Selim Mahallesi Çeşme Sokak'ta, Fatih Özcan eşi Eylem Özcan ve arkadaşları Nihat Bostancı evinde kiracı olarak kaldıkları Arife Muslu’yu ellerini bağlayarak kolundaki altın bilezikleri alarak kaçtılar.

Arife Mutlu'nun kendi imkanları ile kurtularak polise haber vermesi üzerine yakalanan zanlılar nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkeme günü öncesinde cezaevinden Arife Muslu ve eşi Kamil Muslu'ya besmeleyle başlayan bir mektup yazan zanlılar, çok pişman olduklarını, maddi sıkıntıdan bu işe kalkıştıklarını belirterek, kendilerinden mahkemede şikayetçi olmamasını istediler.

Muslu ailesinin şikayetçi olmaktan vazgeçmediği dava Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülerek karara bağlandı.

Mahkeme heyeti zanlılara 15 yıl hapis cezası verdi.

Kamil Muslu, zanlıları evine kiracı olarak aldığını belirterek, kendisinin evde olmadığı bir zamanda eşinin bileziklerini gasp ederek kaçtıklarını söyledi.

BEN AFFETSEM DE TÜRK ADALETİ AFFETMEDİ
Duruşma gününden önce zanlıların kendisine besmele ile başlayan bir mektup yazdıklarını bildiren Muslu, ''Fatih Özcan eşi Eylem Özcan ve arkadaşları Nihat Bostancı'yı ben affetsem de Türk adaleti af etmedi. Onlara acıdım evimi verdim, yardımda bulundum. Ama onlar yaşlı eşimin kolunu yaralayarak bilezikleri çıkardılar. Gereken cezayı aldılar. 15 yıl ceza herkese ders olsun. Türk polisine, Türk adeletine teşekkür ederim'' diye konuştu.