Nazilli Belediye Tiyatro Salonunda bayanlara yönelik verilen sağlıklı beslenme seminerinde zayıflama ve kilo alma konularında önemli açıklamalarda bulunan Anıl “Yeterli ve dengeli beslenmenin temelinde su vardır. Su her besin için ve vücudumuz için çok önemlidir. Sabahları içtiğimiz bir bardak su vücut mekanizmamızı düzenler. Gün boyu da en az 2-2 buçuk litre su içmeyi ihmal etmemeliyiz” dedi.
Sosyal etkinlikler çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Nazilli Belediyesi sağlıklı yaşam için vatandaşa yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında da en büyük sorunlarımızdan olan sağlıklı ve dengeli beslenme konularında önemli bir seminer daha gerçekleştirdi. Toplumun en önemli sorunlarından olan obezite ve dengesiz beslenme konularında önemli açıklamalarda bulunan Aydınlı Diyetisyen Nursel Anıl, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık başta olmak üzere Başkan Yardımcıları İbrahim Özkan, Mesut Erdemir, daire müdürleri, belediye çalışanları ve yaklaşık 200 bayanın katıldığı seminerde özellikle zayıflama konularında toplumca yanlış bilinenleri anlatarak katılımcıları bilinçlendirdi.

DENGELİ BESLENMEK GEREKİYOR
Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her Birinin yeterli miktarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması durumuna yeterli ve dengeli beslenme dendiğini ifade eden Diyetisyen Nursel Anıl, dengeli beslenme ile enfeksiyon ve hastalıklara yakalanmanın önlendiğini söyledi. Besin öğelerinin temel taşları olan karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, mineraller ve suyun yeterince ve zamanında alınmasının da çok önemli olduğunu belirten Anıl “Vücudumuz dengeli ve yeterli beslenmezse metabolizma çalışma şekli değişir. Bu değişim sonucu istemediğimiz durumlar yani vücutta aşırı yağ birikmesi veya tam tersi durum olan aşırı zayıflama oluşur. Bu sebeple sağlıklı beslenmede 12 altın kural dediğimiz önemli adımlara dikkat etmemiz gerekir. Bunlar; Günlük tükettiğiniz besinlerin çok çeşitli olmasına özen gösterin. Bu besinlerin çoğunluğunu hayvansal gıdalar yerine bitkisel gıdalardan seçin. Besinlerinizin hazırlanması, pişirilmesi sırasında hijyen kurallarına dikkat ediniz. Yiyeceklerinizi pişirirken haşlama, fırında ve buharda pişirme yöntemlerini tercih ediniz. Kızartmalardan kaçınınız. Böylece yemeklerinize ekleyeceğiniz yağ, tuz ve şeker miktarını azaltmış olursunuz. Bebeklerinizi ilk 6 ay sadece anne sütüyle besleyiniz ve 6 aydan sonra uygun besinlere başlayarak yeterli ve dengeli beslenmelerini sağlayınız” şeklinde konuştu.

SU ÇOK ÖNEMLİ
Sağlıklı beslenmenin en temel taşının suyu bol tüketmek olduğunu belirten Anıl, sabah kalkar kalkmaz hemen bir bardak su içmenin metabolizmamızı düzene soktuğunu, şeker hastalığını önlediğini ifade ederek devamında da gün boyunca en az 2-2 buçuk litre su içilmesi gerektiğini söyledi. Seminer bayanların soruları ile birlikte yaklaşık 2 saat sürdü. Sağlıklı zayıflama konusunda en önemli sorunun diyetlerin kişiye özel olduğunun toplum tarafından bilinmemesi ve televizyonlarda yayımlanan zayıflama reklamlarının çok sakıncalı olduğunu ifade ederek sunumunu tamamladı. -iha