GAZİOSMANPAŞA"da, 9 yaşındaki Ethem Akoğlan, arkadaşlarıyla, oturdukları apartmanın çatısında, "5 adım 5 ceza" adlı oyunu oynadıkları sırada 5. adımda havalandırma boşluğunun üzerine kapatılan camın üzerine zıpladı. Akoğlan, camın kırılmasıyla birlikte, 5"inci kattan zemine düşerek yaşamını yitirdi. İlköğretim 3"üncü sınıf öğrencisi Ethem Akoğlan"ın, yarın karne alacağı ve derslerinin iyi olduğu belirtildi. Küçük

Şükrü Yemenicioğlu İlköğretim Okulu 3"üncü sınıf öğrencisi Ethem Akoğlan, arkadaşlarıyla birlikte, Hürriyet Mahallesi 317 Sokak Numara 25"teki apartmanın çatısında oyun oynamaya başladı. "5 adım 5 ceza" adlı oyunda sıra, saat 19.00 sıralarında, Ethem Akoğlan"a geldi. Oyuna başlayan Ethem Akoğlan, son adımını zıplayarak kullanmak istedi. Akoğlan zıpladı ve havalandırma boşluğunu kapatan cam parçasının üzerine atladı. Ancak havalandırma boşluğunu örten cam parçası, Ethem Akoğlan"ın ağırlığını taşıyamayarak kırıldı. Akoğlan da 5 katlı binanın çatısından yere düştü.
Ethem Akoğlan"ın oyun oynadığı arkadaşları büyük bir şok yaşadı. Ağlayarak çatıdan inen çocuklar durumu ailelerine söyledi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Akoğlan"ın öldüğünü belirledi. Ethem Akoğlan"ın cesedi, incelemelerin ardından Özel Bilge Hastanesi"ne kaldırıldı.

KAYBEDENE CEZA

Apartmanın çatısında oynanan oyunda kaybedene ceza veriliyordu. Ethem Akoğlan, kaybetmemek için attığı 5. adımı hayatıyla ödeyerek, ailesine en büyük acıyı yaşattı. Ailesinin acısının katlanmasına neden olan diğer bir neden ise Ethem Akoğlan"ın yarın karne alacak olmasıydı. Derslerinde başarılı olan Ethem Akoğlan, yaşamını yitirmese, arkadaşlarıyla birlikte yarın karne heyecanı yaşayacaktı.

Öte yandan aynı apartmanda 2 yıl önce de bir çocuğun hayatını kaybettiği öğrenildi. Yine Ethem Akoğlan yaşlarında bir çocuk, güvercinleri yakından görmek için çatıya çıktı. Havalandırma boşluğunun üzeri, o zaman da bir cam parçasıyla örtülmüştü. Güvercinleri yakalamaya çalışan o çocuk da camın kırılması sonucu yere düşmüş ve hayatını kaybetmişti.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

DHA