Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, son zamanlarda kendisine yönelik yapılan eleştirilere yanıt verirken DHA'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. Demirören, Beşiktaş'ı saygın ve güvenilir bir kulüp haline getirdiklerini, bunun için gece-gündüz çalıştıklarını ifade ederek, "Bizim bu durumuzu çekemeyenler bir bardak suda fırtına kopartmak istiyorlar. Çünkü kongre zamanı yaklaşıyor" dedi.

İşte Beşiktaş Başkanı'na yöneltilen sorular ve yanıtlar:

"Son zamanlarda tribünlerde artan kötü tezahürat konusunda neler diyeceksiniz?"

YD-"Beşiktaş seyircisi büyüktür. Her zaman ilklere imza atmıştır. Onlardan bir ilke daha imza atmaları artık küfür konusunda bir milat yaratmalarını istiyorum. Bu nedenle Galatasaray maçında edilen küfürler nedeniyle PFDK'ya verilişimiz konusunda ben bir ilke atacağım. Bu yüzden Tahkim Kurulu'na gitmeyeceğiz. Cezamızı çekeceğiz. Ayrıca hatırlatmak istediğim bir husus daha var. Kötü tezahürat nedeniyle sınırdayız. Yani bir kez daha küfür edilirse bu kez sınırdan bir daha kapama yaşayacağız. Kötü tezahürat yüzünden kulübün binlerce lirası gidiyor. Büyük Beşiktaş taraftarından anlayış bekliyorum. Ve bir şey daha istiyorum. Benim bir de Kulüpler Birliği elbisem var. Orada küfüre ne kadar karşı olduğunu belirtsem de kendi kulübümün tavrı benim için başka bir mana taşır. Onlardan ricam, küfürü benliğimizden çıkarıp atalım. Yerine rakibi kızdıracak başka tavırlar alalım. Beşiktaş seyircisi istendiği an bunu da yaratır."

DHA-"Eleştirilere ne diyorsunuz? Son günlerde bunların hedefi oldunuz."

YD-"Yapıcı ve yol gösterici eleştiriye ne diyebilirim ki. Ala işin içine hakarete amiyane terimler girerse ben de hakkımı ararım. Üzüntüm bu tip yorumlardır. Sanıyorum kongre sürecine girildi. O yüzden eleştiri dozu çizmeyi aşıyor"

DHA-"Kongre süreci derken. Bunu biraz daha açar mısınız?"

YD-"Birileri durup dururken laf taşıyor. Bu dedikodular Beşiktaş'ı yıpratıyor. Bizim birlik olmamız lazım. Kenetlenelim ki büyüklüğümüz karşısında bize çarpan yıkılsın. Ama görüyorum ki bazı kişiler Beşiktaş üzerinden topu atıyor. Bu durum kulübü zedeliyor. Artan itibarımızı hırpalıyor. Bunlara izin vermememiz lazım."

DHA-"Los Angeles Lakers'ın Yıldızı Lamar Odom'un transferinden söz ediliyor?"

YD-"Doğru. Sözleşmesi önümde. Her an gelebilir. Şimdi düşünüyoruz. Üstelik 140 bin Dolar aylığa gelecek. Bu tip yıldızlar Beşiktaş'ı tercih ediyor. Yukarda ne demek istediğimi şimdi daha iyi anlatabiliyorum herhalde. Saygın ve itibarlı bir kulubüz ve bizi tercih etmelerinin nedeni bu."
{009}