Fiyapı İnönü Stadı'ndaki son maçını 20 Kasımtarihinde Galatasaray ile yapan siyah-beyazlılar, daha sonra Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki 4 maçı dış sahalarda oynadı.

Galatasaray karşılaşmasından sonra Trabzon'a giden, ardından da Tel Aviv deplasmanına çıkan ''Kara Kartallar'', Orduspor ile cezası nedeniyle Antalya'da oynadıktan sonra son maçını da Manisa deplasmanında yaptı.

Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla birlikte 20 gün aradan sonra taraftarıyla hasret giderdi.

-Tribünler dolmadı-

Beşiktaş'ın 20 gün aradan sonra Fiyapı İnönü Stadı'nda maça çıkmasına rağmen, taraftarları İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasına fazla ilgi göstermedi. Tribünlerde büyük boşluklar gözlenirken, karşılaşmayı yaklaşık 20 bin taraftar izledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un ''Boz Baykuşlar'' olarak adlandırılan taraftar grubu da eski açık tribünde yerlerini aldı. Bu arada siyah-beyazlı taraftarlar, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Brezilya'nn efsane futbolcusu Socrates'i unutmadı. Kapalı tribünde ''Bizim için futbol Doktor Socrates'tir'' yazılı pankart açıldı. Ayrıca Çarşı Grubu'nun bulunduğu kapalı tribünde ırkçılık ve endüstriyelfutbolu eleştiren pankartlar da yer aldı.


-''Geçmiş olsun Sayın Başbakanımız''-


Beşiktaşlı futbolcular sahaya, geçtiğimiz günlerde ameliyat olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ''Geçmiş olsun Sayın Başbakanımız'' yazılı pankartla sahaya çıktı.


-Kaptan Sivok-


Bu arada İbrahim Toraman ve Ricardo Quaresma'nın yokluğunda sahada kaptan olarak Tomas Sivok görev yaptı.

Öte yandan, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Ricardo Quaresma da maçı locadan takip etti.


-Carvalhal'e sevgi gösterisi-


Karşılaşma öncesinde siyah-beyazlı taraftarlar, teknik direktör Carlos Carvalhal'a çiçek verdi.

Taraftarlar, ayrıca Portekizli teknik adam lehine tezahüratlar da yaptı. Beşiktaşlı taraftarlar, geldiğinden bu yana ilk kez Carvalhal lehine toplu olarak tezahüratta ve sevgi gösterisinde bulundu.


-Webo forma giyemedi-


İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un golcü futbolcusu Webo, sakatlığı nedeniyle Beşiktaş karşısında forma giyemedi.

Sağ ayak tarak kemiğinden sakatlanan Webo, Beşiktaş maçının kadrosuna alınmadı.

Lacivert-turunculu ekipte ayrıca sarı kart cezalısı Metin Depe de Beşiktaş karşısında oynayamadı.

AA