Hareketli başlayan ve oldukça yüksek olan fiyatlar, arefe günü akşam saatlerinden itibaren bayram süresince düşük tutuldu. Ancak besiciler bir türlü istedikleri satışı gerçekleştiremedi.

Aydın, Nazilli ve diğer ilçelerde kurulan hayvan pazarları bayramın gelmesi ile birlikte hareketliliğini yitirdi. Özellikle Anadolu"nun değişik illerinden gelen besiciler, ellerinde kalan hayvanları satabilmek için son ana kadar pazarda beklediler. Arefe günü akşamına kadar 500 ile 1000 TL arasında değişen kurbanlık koyun ve keçi fiyatları arefe günü akşamı 300 TL ile 600 TL arasında değişti. Son yılların en durgun sezonunun yaşadıklarını ve kurbanlık hayvan satışlarında ciddi düşüş olduğunu belirten besiciler, bayramı buruk geçirdiklerini söylediler. Satış yapma ümidiyle bayramı bile hayvan pazarında geçiren besici ve hayvan satıcıları bayramlık yerine giydikleri kepeneklerle yaktıkları ateşin başına toplanıp, son ana kadar müşteri beklediler.

Aydın Hayvan Pazarı"na Afyon"dan kurbanlık satmaya gelenlerden Halil Elçi, bu yıl sezonun kendileri için kötü geçtiğini belirterek “İlk günlerde ümitliydik. Herkes hayvanları satılması gereken rakamlar üzerinden fiyat biçti. Gerçekten de yem fiyatlarındaki artış nedeniyle maliyetler yüksek. Ancak satışlar çok düşük oldu. Bu hayvanları geri götürmek ayrı bir masraf olacağı için fiyatları en dip noktaya çektik, ancak yine de hayvanlarımız elde kaldı” dedi.