Suriye’nin başkenti Şam’da Ulusal Güvenlik binasına düzenlenen saldırının ardından kendisinden haber alınamayan Devlet Başkanı Beşar Esad’ın bugün Şam'da çekilen görüntüleri yayınlandı.

Esad'ın bu akşam televizyona çıkacağı da öne sürüldü.

Suriye resmi haber ajansı SANA Esad’ın, dünkü patlamada hayatını kaybeden Davud Raciha’nın ölümünün ardından yeni Savunma Bakanı olarak atanan General Fehd Casim El Feric’in yemin törenine katıldığını bildirdi.

Akşam saatlerinde de Suriye devlet televizyonunda tören sırasında çekilen görüntüler yayınlandı.


Esad’ın en yakın danışmalarından biri AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, Suriye liderinin Şam’da olduğunu söyledi. Danışman, “Esad Şam’da; başkanlık sarayında. Ekibiyle birlikte ülkesinin kaderini tayin ediyor” diye konuştu.

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen El Manar televizyonu ise Esad’ın akşam saat 19.00’da ulusa sesleneceğini iddia etti ancak bu iddia henüz doğrulanmadı.

ESMA ESAD RUSYA'DA MI?

Guardian gazetesi, dün patlamadan birkaç saat sonra Esad’ın yaralı olduğunu ve bir başkanlık uçağıyla Lazkiye’ye gittiğini iddia etmişti. Haberde Esma Esad'ın da Rusya'ya kaçtığı öne sürülmüştü. Habere Rusya'dan yalanlama geldi.

Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad, Esma Esad'ın Rusya'da olmadığını söyledi.

Haddad, Rus Interfax haber ajansına yaptığı açıklamada, "Esma Esad, Rusya'da değil, hala Şam'da eşinin yanında bulunmaktadır" dedi.