Ancak, gidilen 5 hastane de parmağı dikmeyi kabul etmeyince küçük Doğan parmağını kaybetti.
Olay, dün saat 21.30 sıralarında Esentepe Mahallesi'nde meydana geldi. Oturduğu 2 katlı evin çatısına çıkan Doğan Ay (12), dengesini kaybederek merdiven boşluğunda bulunan korkulukların üzerine düştü. Bu sırada, küçük çocuğun serçe parmağı korkulukların arasına sıkışarak koptu. Çevredeki vatandaşlar tarafından hemen en yakın hastaneye kaldırılan çocuk, kopan parmağı ile birlikte önce İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. İddiaya göre hastane, çocuğun tedavisini ameliyathanenin tadilatta olduğunu gerekçe göstererek yapmadı.

Küçük çocuk, babası ve komşuları ile birlikte ellerinde kopan parmak, Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Hasta yakınlarının iddiasına göre, bu hastane de parmağı dikecek donanıma sahip olmadığı gerekçesiyle hastayı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne sevk etti. Kopan parmak bir bez içinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Küçük Doğan'ın kopan parmağı burada da dikilemedi. Küçük çocuğun parmağının koptuğu yere bir pansuman yapıldıktan sonra hastaneden gönderildiği öne sürüldü.

Küçük Doğan'ın babası Nurettin Ay ve komşusu Hüseyin Yönt, özel hastanelere gitmeyi denedi. İlk olarak yaralı çocuk ve yakınları Fatih'teki özel bir hastaneye başvurdu. Kopan parmağı burada doktorlara gösteren yaralı çocuğun yakınları, hastanenin kendilerinden parmağı yaşatmak için 8 bin TL, normal tedavi için ise 4 bin 500 TL para istediğini iddia etti. Hastanenin istediği ücreti ödeyemeyeceğini söyleyen Nurettin Ay, çocuğunu da alarak kopan parmak ile birlikte hastanenin bahçesinde çaresizce beklemeye başladı. Bu sırada küçük çocuğun başına gelenleri haberleştirmek isteyen gazeteciler, hastanenin güvenlik görevlileri tarafından engellenmeye çalışıldı.

Daha sonra Gaziosmanpaşa'daki bir özel hastaneye giden Nurettin Ay, burada hastane doktorlarından kopan parmağın dikilmesinin artık mümkün olmayacağı cevabını aldı. Çok bitkin ve üzgün görünen yaralı çocuğun babası, parmağın koptuğu yere tedavi yapılması için bile hastanenin bin TL para istediğini ileri sürdü. Çaresizce hastanenin kapısında bir süre bekleyen yaralı çocuğun babası, hastanenin söylediği rakamı kabul ederek çocuğunun ameliyata alınmasını istedi.

Olayın meydana geldiği saatten bu yana neredeyse gitmedikleri hastanenin kalmadığını söyleyen Nurettin Ay'ın komşusu Hüseyin Yönt, " Çapa'ya gittik, doktorlar ameliyathanenin tadilatta olduğunu söyledi. Herhangi bir şey yapamayacağını söylediler. Oradan Vakıf Gureba'ya gittik. Aynı şeyleri söylediler. Daha sonra Cerrahpaşa'ya gittik. Pansuman falan yaptı, parmağı dikmeden gönderdiler. Yapamayız dediler. 2-3 saattir dolaşıyoruz. En son bu hastaneye geldik. Bu hastanede parmağın yaşaması için 8 bin TL, normal tedavi için ise 4 bin 500 TL para istedi. Şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz." diye konuştu.

Yaralı çocuğunun kopan parmağını elinde taşıyan baba Nurettin Ay ise yaşanan duruma bir hayli tepkiliydi. Emekli olduğunu söyleyen Ay, "Biri tatilde, biri başka bir şey söylüyor. Oradan oraya dolaştırıyorlar bizi. Nereye gidelim? Avrupa'ya, İngiltere'ye gidecek durumumuz yok ki. Şaşırdık kaldık." ifadelerini kullandı. Nurettin Ay, "Son gittiğimiz hastanede parmağın artık dikilemeyeceğini söylediler. Parmağın koptuğu yere tedavi yapılması için de bin TL para istediler." şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan 500 Evler Şafak Hastanesi İdari Müdürü Engin Kaplan, yaralı çocuğun kendi hastanelerine geldiğinde, parmağın dikilmesi için geç kalındığını ifade etti. Yaralı çocuğu ameliyata aldıklarını belirten Kaplan, "Hasta bize geldiğinde sağ elinin serçe parmağı kopmuş halde idi. Hasta yakınları bize gelmeden önce 4-5 hastane dolaştıklarını söylediler. Kopan parça ile birlikte en son bize geldiler. Parmak tamamen ayrılmış durumda. Kopan parçayı ekibimiz inceledi. Tıbben artık geç kalınmış. İlk müdahale sırasında doğru yönlendirilseydi, 12 yaşındaki çocuk için daha iyi şeyler söyleyebilirdim. Şuan çocuğa psikolojik destek veriyoruz. Ameliyat için hazırlık yapıyoruz." diye konuştu.

Sabah