Daha önce de aynı başkanlık yarışında bulunduğunu ifade eden Ayhan Bermek, "Tarih tekerrürden ibaret diye sözler var ama bunlar önemli sınavlar. Tarih insanları sınar. Türk futbolu hak ettiği yere gelecek. Ben; bilim, ahlak ve adalet için adayım. İki defa adaylık denemiş bir aday adayı olarak karşınızdayım. Bizler aynı gemideyiz ve ben geminin su aldığı iddiasındayım" şeklinde konuştu.

"Vereceğim mesaj; kimse kapalı kapılar ardında başkanlık seçiminin entrikalarını çevirmesin. Ben buradayım" diyen Bermek, sözlerine şöyle devam etti:
"Bugüne kadar hangi başkan çıkıp da plan açıkladı. Açıklayan ile alay edilen bir ülkedeyiz. Yılmayacağım. Yaşadığım müddetçe açık konuşacağım. Oylarıyla Türk futbolunun kaderini belirleyecek gruplara, Türk futbolunun içinde olanlara, inisiyatif almalarını rica ediyorum. Yeni adayları ortaya koymalarını bekliyorum. Türk futbolunun önünde bir seçim var. Bu fırsatın kaçırılmaması gerektiği inancı içindeyim. Ben, damdan düşen bir adamım.
Hatalar tekrar edilirse tarih tekerrür eder. Bunun için seçimi kaybettiğim günüden beri çok temkinliyim."

Bermek, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nu bir hükümet kabinesine benzettiğini ifade ederek, kendi kabinesiyle ilgili şunları söyledi:
"İhtisas sahibi insanlarla temas halindeyim. İzin verirseniz isimleri bende gizli. Güdümlü olmadığımın işareti olarak tek isim Recep Özelli'yi veriyorum. Başkan vekilliği için de ısrarım sürüyor. Temiz futbol için, bu kanseri ortadan kaldırması için Uğur Dündar diyorum."

Bölgeciliği, kulüpçülüğü ve hemşehriciliği federasyona sokmayacağını vurgulayan Bermek, "İktidar, nasıl olimpiyatlarda altın madalyalar kazanılması için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile ilgileniyorsa futbolun da iyi olması için gayret sarf ettiği inancındayım. Bugün attığım adımın ilki. Bu seçimi kazanmak için ne lazımsa yapacağım. Şeffaf yönetim benim şiarım. Ekibim çok elit olacak ve bunu herkes görecek. Şeffaf yönetime herkesi inandıracağım. Tribünde küfürler kesilecek, çünkü hukukun üstünlüğü, adalet gündeme gelecek. Türk futbolunun buna ihtiyacı var" dedi.

Başkan adayları arasında adı geçen UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in, kendi isteği dışında bir ortamın içine çekildiğini belirten Bermek, "Kendi bilgi ve davranışları dışında bir ortamın içine çekildiği izlenimim var. Kendisini çok iyi tanıyorum. Şu anda inanıyorum ki, bu işlere karıştırılmaktan çok büyük rahatsızlık duyuyor. Ben, Türkiye futbolunun lidersiz kalmayacağının temsilcisi olarak karşınızdayım. O da kararını açıklarsa hemen diyaloğa gireriz. Ama ben liderim ve şu anda adayım. Açıklık politikası çok önemli.
Adayım ve seçilmek için koşuyorum. Kamuoyuna sesleniyorum. Başkan olabilmek için genel kurul üyelerinin bu yürüyüşüme destek vermelerini istiyorum."

Ayhan Bermek'in asbaşkan olarak listeye girmesini istediğini açıkladığı usta gazeteci Uğur Dündar ise, toplantıda yaptığı açıklamada, "Ayhan Bermek'in, bu tabloyu değiştirecek, hepimizin güvenini kazanacak ve umut verici bir futbol yönetimi sergileyeceğine inanıyorum. Seçilmesi için gayret sarf edeceğim. Temiz futbol için, temiz ellerin artık yönetime talip olması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.