Rusya Başbakanı Vladimir Putin, İtalya’nın içinde bulunduğu kötü ekonomik koşullar yüzünden görevi bırakmaya zorlanan ve istifasını veren İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi için, “O Avrupa siyasetinde Mohikanların sonuncusuydu ve ülkenin başında bulunması İtalya için büyük bir nimetti” yorumunu yaptı.

Rusya’da her yıl organize edilen Valday tartışma grubu toplantısında İtalya’dan söz açıldığında dostu Berlusconi’yi yere göğe sığdıramayan Putin şu ifadeleri kullandı: “Berlusconi, bir takım kadın hikayeleri dolaşmasına rağmen bence büyük bir devlet adamı ve siyasetçi. Hatta fazlasını söyleyecek olursak, Silvio Avrupa siyaset sahnesinin son Mohikanı. (Kızılderili kabilesinin son direnişcisi)”

Skandalları bilerekti

İtalya halkı yıllarca böylesine usta bir politikacı tarafından yönetildiği için kendini şanslı sayması gerektiğini söyleyen Putin, arkadaşı Berlusconi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Kızlar meselesine gelince, çok iyi tanıdığım dostum Silvio bence bu işleri bilinçli ve belki de kasıtlı olarak organize ediyordu. Bence amacı kamuoyunda gündemde kalmaktı.”

BERLUSCONİ GİTTİ SOKAKLARDA BAYRAM HAVASI ESTİ-FOTO GALERİ

‘Yeni Yunanistan’ olmasın

Yakın dostu ve batı basını tarafından “Rusya’nın Avrupa’daki enerji stratejisinin Truva atı” olarak adlandırılan Berlusconi’nin ülkedeki ekononik istikrar açısından da önemine değinen Putin, İtalya’nın geleceği ile ilgili olarak da Berlusconi sonrası İtalya’yı zor günlerin beklediğini belirtti. Putin, “İtalya’nın yeni Yunanistan olmaması Avrupa’nın geleceği için hayati önem taşıyor” dedi.

İstikrar paketi Temsilciler Meclisi’nden geçti Berlusconi istifasını verdi

İTALYA Cumhuriyet Senatosu, onaylayarak Temsilciler Meclisi’ne sunduğu bütçe yasası, 26 ‘hayır’a karşılık 380 ‘evet’ oyu alarak onaylandı. Devletin sahip olduğu gayrimenkullerin satışa çıkarılması, emeklilik yaşının yükseltilmesi ve akaryakıta ek vergi gibi önlemleri kapsayacak olan ‘kemer sıkma’ tedbirlerini de içeren bütçe yasasının onaylanmasının ardından Berlusconi, istifasını Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano’ya verdi. İkili arasında uzun süren görüşmenin ardından yapılan açıklamada istifanın kabul edildiği bildirildi. Bu arada Başbakanlıktan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na kadar olan yolda toplanan binlerce Berlusconi muhalifi, ‘Soytarı, maskara’, ‘Nihayet özgür olacağız’, ‘partilere güle güle’ ‘hapse, hapse’ sloganlarıyla protesto düzenledi. Öte yandan Berlusconi’nin Cumhurbaşkanına istifasına sunarken, partisinin Monti hükümetine destek vermek için Başbakan Yardımcısı Gianni Letta’nın yeni hükümette de başbakan yardımcısı olarak görev alması ve Monti’nin gelecek seçimlerde aday olmaması şartını ileri sürdüğü öğrenildi. hürriyet