İstanbul Okmeydanı'nda dün çıkan olaylarda bir vatandaş hayatını kaybederken, 9'u polis 11 kişi yaralandı. Okmeydanı Şark Kahvesi önünde "Berkin Elvan için Adalet Nöbeti" eylemi kapsamında toplanan Devrimci Gençlik üyesi maskeli bir grup, Soma ve Berkin Elvan için slogan attı. Polise molotof kokteyli ve taşla saldırdı. Bir zırhlı araç alev aldı. Bu sırada alevler içinde kalan 2 polis yaralandı. İki gazeteci yaklaşık 2 saat rehin alındı. Polis, grubu dağıtmak için havaya ateş açtı, gaz fişeği kullandı. 

CEMEVİNDE CENAZEDEYDİ 
Olaylar sırasında belediyede temizlik işçisi olan bir çocuk babası Uğur Kurt (30) yaralandı. Bir arkadaşının annesinin cemevindeki cenazesi sırasında vurulan Kurt, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalbi duran ve şokla hayata döndürülen Kurt, ameliyat edildi.Başına isabet eden kurşun çıkarılamayan Kurt, yoğun bakıma alındı. Terzi olan eşi Narin Kurt, hastanede büyük üzüntü yaşadı. Kurt'un dayısının oğlu İbrahim Kurt, "Plastik mermi ağzından girdi ensesinden çıktı" dedi. Avukat Celal Güngör de kurşunun gerçek olduğunu öne sürdü. Yoğun bakımdaki Kurt, tüm çabalara rağmen saat 23.00 sıralarında öldü. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter açıklamasında, "Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum" dedi. Okmeydanı'ndaki gösteriler akşam da sürdü. Eylemcilerin attığı parça tesirli bomba 7 polis ile 2 vatandaşın yaralanmasına neden oldu. 

'YARGI ÖNÜNE ÇIKMALI' 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM'deki konuşmasında, "Eğer polisin silahından çıkan kurşunla, günahı olmayan bir yurttaşımız seken kurşunla yaralanmış dahi olsa, olaya karışanların derhal adliye önüne çıkartılmasını ve gereken cezaların verilmesini temenni ediyorum" dedi.