Adana"da akrabasının samanlarını yaktığı için öldürülüp tecavüz edildikten sonra kanala atılan 5 yaşındaki Berivan'ın katil zanlısı 2 kuzeninin, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanırken, minik kızın annesi 44 yaşındaki Yıldız K., kızının, kendilerine 30 bin lira borçlu olan akrabalarından alacaklarını istediği işin öldürülmüş olabileceğini iddia etti.

Karataş İlçesi"nin Sirkenli Köyü"nde 16 Haziran 2008"de evlerinin önünde oynarken kaybolan Berivan K."nin, bir gün sonra köydeki atık su kanalında cesedi bulundu. İple boğulduğu, tecavüze uğradığı belirlenen Berivan'ın tırnaklarında deri parçaları ile avucunda 3 tel saç bulundu, omuz, kol ve bacaklarında morluklar, göğsünde diş izleri görüldü. Köyde yaşayan onlarca kişinin kan örneklerinin incelenmesi sonucu, Berivan'ın ilköğretim okulu öğrencisi kuzeni 13 yaşındaki S.K."den alınan kan örneği, öldürülen kızın pijamasında tespit edilen meni lekesi ile uyuştu. S.K., sorgusunda, “Ben gördüğümde Berivan ölüydü. Başında Fatma ve Türkan K. ile R.M.K. vardı” dedi. Bu bilgiler üzerine S.K. ile birlikte 39 yaşındaki Türkan K., halası 55 yaşındaki Fatma K. ve ilköğretim okulu 8"nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki R.M.K. tutuklandı.

PSİKOLOG GÖZETİMİNDE SAVUNMA

Adana 1"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde psikolog gözetiminde yargılanmaya başlayan 2 kuzenden R.M.K. suçlamayı kabul etmedi. Kuzeni S.K."nin kendisine iftira attığını öne süren R.M.K., “S.K. benim amcamın oğlu olur. Beni kıskandığı için her zaman iftira atardı. Cezaevinde bana "sen de suçları üstlen cezaevinden birlikte çıkarız" dedi. Ben işlemediğim suçu üstlenmem. Berivan'ı öldürmedim. Cinsel istismarda da bulunmadım. Ahıra da gitmedim” diyerek tahliyesini istedi.

S.K. ise küçük kızın öldürme olayına katılmadığını öne sürerek şunları söyledi:
“Berivan ile diğer sanık benim kuzenim olur. Ben Berivan"ı öldürmedim. Öldürülmesi olayına da katılmadım. Irzına da geçmedim. Sadece Fatma K. beni ahıra götürdüğünde Berivan"ın öldürülmüş olduğunu gördüm. Boğazında ip vardı. Fatma benim, öldürülen Berivan"ın ırzına geçmemi istedi. Kabul etmedim. Türkan ise kendi göğüslerini bana elleterek tahrik etti, buna rağmen ilişkiye girmedim. Beni iteklediği için kolum Berivan"ın vücuduna değdi.”

Küçük yaştaki sanıkların savunmalarını dinleyen psikolog İlker Küçük, her iki sanığın da fiziksel ve zihinsel olarak ifade vermesine engel hal bulunmadığını, suç kabul edilen eylemleri algılama yeteneğine sahip oldukları ve suçların kötülüğünü anlama ve değerlendirme yetenekleri bulunduğunu gözlemlediğini, bu yüzden ifadelerine itibar edilebileceğini söyledi.

"KIZIMI 30 BİN TL İÇİN ÖLDÜRDÜLER"

Öldürülen küçük kızın annesi Yıldız K. de, kızını akrabaları Türkan ve Fatma K."nin 30 bin TL alacağını istediği için öldürdüğünü, yaşları küçük iki sanığın da tecavüz ettiğini iddia etti. Acılı anne, “Görümcem Vahide'ye 30 bin TL borç vermiştim. Paramı istediğimde ödemede bulunmayacaklarını söylediler. Benim korkup köyden kaçmamı sağlamak için kızımı öldürmeyi kararlaştırmışlar. Kızımı Vahide"nin kızı Türkan ile halası Fatma K. öldürmüştür. İki erkek sanık da tecavüz etmiştir. Ayrıca, Türkan ve Fatma"nın otları yanmıştı. Yangın nedeniyle kızımı suçlamışlardı. Bu yangın nedeniyle devamlı kızımın üzerine gidiyorlardı” diyerek sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Çocuk suçlarına bakan savcı tarafından açıldığı için farklı bir mahkemede bakılan dava dosyasının, katil zanlısı Türkan ve Fatma K."nin yargılandığı Adana 5"inci Ağır Ceza Mahkemesi"ndeki dosya ile birleştirilmesine karar verildi.


HÜRRİYET