Japonya'da yapılan ve kurallar bakımından 'American Idol' yarışmasına benzeyen yarışmanın finali geçtiğimiz günlerde Osaka şehrinde gerçekleşti. "Japan Best of Singer 2008" müzik yarışmasında 90 yarışmacı arasında yer alan tek yabancı katılımcı Emine Sarı, finalde ilk ona seçildi. Jüri medeni cesaretinden dolayı özel olarak kutladığı Emine Sarı'ya başarı ödülü verdi.

Yarışma sonrası duygularını ARTmerkezle paylaşan Sarı, yarışma ile ilgili şunları söyledi:
"Bu salon ünlü şarkıcıların konserler verdiği, çok popüler bir yer. Her şeyden önce 5 bin kişilik dolu bir salonda izleyici karşısına çıkmak çok heyecan verici. Sahneye 72. sırada çıktım. Bana sıra gelene kadar hep ayakta beklemek zorundaydım ve bu yorucu bir süreçti.
Sahnede Türk olduğumu söylediğimde herkes çok şaşırdı. Çok alkış aldım. Enka tarzında bir şarkı söyledim ( Kouzai Kaori "Koidzoushi" ). Enka söylemem diğer finalistlerle aramda büyük fark yarattı.
Sonuçları diğer yarışmacı arkadaşlarımızla heyecanla bekledik. Jüri adımı İlk 10 içinde açıkladığında çok mutlu oldum. Birinci 13 yaşında, ikinci 15 yaşında, üçüncü 18 yaşında olan Japon kız arkadaşımız olmuştu. Bu gayet doğaldı. Sonuçta Japon ses yarışmasıydı.

Bu yarışma kendimi göstermem için sadece bir fırsattı, bu fırsatı iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Yarışma sonrası hiç beklemediğim teklifler geldi, bunları değerlendirmek için düşünmek istiyorum.

Japonya'da binlerce kişinin katıldığı "2008 EN İYİSARKICI YARIŞMASI" na katılmak ve finale kadar gelebilmek, Japonların beğenisini kazanarak teşekkürle ödüllendirilmek çok güzel. Bu bir başlangıç, bence güzel bir başarı için daha çok uğraş vermeliyim. Herkese söz veriyorum, devam edeceğim ve bir gün Uzakdoğu'da ülkemizin daha çok konuşulmasını sağlayacağım."