İZMİR'in Şirinyer semtinde, emekli albay ve eşi, gece yarısı bereli hırsız dehşeti yaşadı. Pencere korkuluklarını sökerek eve giren hırsız, kendisini farkederek bağırmaya başlayan Hayriye Yalkız'ı yataktan atıp kalça kemiğini kırdı. Daha sonra da 86 yaşındaki Burhanettin Yalkız'ın, kendisine ateş ettiği beylik tabancasını elinden alıp kaçtı. 61 yıllık eşinin hastanede olduğunu söyleyen emekli Albay Burhanettin Yalkız, korkunç dakikalar geçirdiklerini söyledi. Evdeki aramada ise, gazete kağıdı üzerinde kan damlası bulundu, incelemeye alındı.
Olay, geçen pazartesi günü saat 03.30 sıralarında 464 sokak 4 numarada meydana geldi. Emekli albay 86 yaşındaki Burhanettin Yalkız, evin koridorunda bir kişinin dolaştığını söyleyen eşi 79 yaşındaki Hayriye Yalkız'ın uyarısı üzerine yatağından kalktı. Bu sırada fark edildiğini anlayan kimliği belirsiz hırsız, aniden yatak odasına girerek, bağırıp yardım istemeye çalışan Hayriye Yalkız'ı yataktan attı.

BEYLİK TABANCASIYLA VURMAK İSTEDİ
Aynı odadaki farklı yatakta yatan Burhanettin Yalkız ise, hemen yatağın altından aldığı beylik tabancasıyla eşine saldıran hırsıza tek el ateş etti. Tanınmamak için yüzünü bereyle gizlemeye çalışan hırsız, tekrar ateş etmeye çalışan Burhanettin Yalkız'a saldırdı ve yaşanan boğuşmanın ardından elindeki tabancayı alıp eve girdiği pencereden çıkarak kaçtı.

KAN DAMLASI İPUCU OLDU
Emekli albayın, balkona çıkıp yardım istemesi üzerine yakındaki evde oturan bakıcılarıyla, komşuları polisten yardım istedi. Evde başından yaralı olarak bulunan Hayriye Yalkız'ın, kaldırıldığı Buca Devlet Hastanesi'ndeki kontrollerinde kalçasının kırıldığı da belirlendi. Alzheimer tedavisi gören yaşlı kadının, önümüzdaki günlerde ameliyat olacağı bildirildi.
Evde araştırma yapan polis ekipleri ise, hırsızın birinci kattaki demir korkuluklardan ikinci kata tırmandıktan sonre eski olan binanın demir korkuluğunu sökerek eve girdiğini tespit etti. Boğuşma yaşanan odadaki gazete kağıtları üzerindeki kan damlalarını da incelemek üzere alan polis ekipleri, Burhanettin Yalkız'ın ateş ettiğini söylediği tabancaya ait boş kovanı ise bulumadı. Polisin, tabancanın ve mermilerin eski olması nedeniyle tutukluk yaptığı ihtimali üzerinde de durarak soruşturmasını sürdürdüğü bildirildi.

"İKİMİZ DE ÖLEBİLİRDİK"
Emekli Albay, Burhanettin Yalkız, “O gecede çok korkunç dakikalar geçirdik. Eşimin seslenmesiyle uyandıktan sonra hırsız içeriye daldı. Eşime saldırdıktan sonra bana saldırdı. Elimden silahı aldı. Tek şansımız tabancayla bize ateş etmemesi oldu. O gece ikimiz de ölebilirdik. Eşim şimdi hastanede tedavi altında. Hırsızın bir an önce bulunmasını istiyorum” dedi.

MİLLİYET